| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
Ankara
küfür threadimi silenin anasini siksinler
Geändert von diebeste (01.07.2009 um 11:25 Uhr). |
|
|||
|
|||
Zitat:
Ich war in den letzten Jahren 7 mal dort davon 2 mal auch für ca. 8 Wochen Ulus Kizilay Dikmen wie auch Keciören oder Uyanis oder sogar das ehemalige Dorf Baglum jeser Stadtteil hat seine eigene Facette und auch Geschichte.. Limoncarsisi, Karanfilsokagi ... Die Bars bei Kizilay die Shoppingmeilen dort sind ein muss klar aber auch Genclikparki oder Anitkabir, Meclis Umgebung etc... können wenn gewollt ist auch ohne Probleme an einem Tag besucht werden! Die Parks in Keciören mit den Wasserfällen sind jedes Jahr gewollte Bühne für etliche Konzerte.. es ist eben Ankara !!! Vorallem Abends!!! Sie verdient schon den Namen der Hauptstadt!! Aber es gibt auch so gewisse Stadtteile da will man nicht unbedingt wohnen nach dem ersten Shopinhstrip nicht einmal mehr ein 2 mal dorthin... Daher ist es auch Gefährlich da zuviele Menschen auch viel zu viel Ärger bedeuten können! Lohnt sich aber allemal wenn schon eine Großstadt dann würde wohl auch meine Wahl eher nach Ankara tendieren! |
|
|||
|
|||
Zitat:
|
|
|||
|
|||
Ankara ist hübsch
...und topmodern in weiten Teilen. Bin erst heute zurück. Ich mag die Stadt auch ganz gern, aber zum Leben wäre es mir im wahrsten Wortsinn zu trocken und steinig. Drumherum ist praktisch Wüste und der Westen des Landes wäre mir zu weit weg.
Wenn Türkei, dann Izmir. In die Stadt hab ich mich verliebt. Moderne Menschen, tolles Wetter, schöne historische Hafenstadt, sehr groß, schöne Einkaufsmöglichkeiten für alles Erdenkliche und günstig ist das Leben in Izmir auch. Das Meer wäre aber einer Hauptgründe, wenn ich zwischen Ankara und Izmir entscheiden müßte. |
|
|||
|
|||
Zitat:
Izmir ist auch ein Gedicht keine Frage. Ich war früher sehr oft dort. Kordon sehen und sterben. Das abendliche Izmir mit Blick auf die griechische Insel Chios hat schon etwas besonderes an sich. Konak und Karsiyaka sind auch eine Klasse für sich. Anders als Ankara ist Izmir historisch eine gewachsene Stadt. Das Ankara zur Metropole wurde hat dem Umstand zu verdanken, dass es eben nicht am Meer liegt und im Falle eines Krieges, zu Land, zu See und zu Luft recht schwer zugänglich sein sollte. Also unter anderem auch eine millitär-strategische Entscheidung Atatürk's. Eigentlich könnte ich in jeder Grossstadt der Türkei leben, aber nur nicht auf dem Land unter den Bauern. Doch Ankara wäre meine ersten Wahl. Vor allem Gölbasi, und wenn einem der Mogan Gölü nicht ausreicht, dann springe ich ins Auto fahre über die Strecke Konya-Yolu runter, 3-4 Stunden wäre ich Antalya. Ankara hat vieles zu bieten aber halt kein Meer. Aber wo ein Wille, da ist auch ein Weg oder Vielleicht reizt genau das mich an Ankara, dass alles in Maßen vorhanden ist, aber dennoch es an etwas mangelt. Ankara ist die Metropole mit der grössten Zukunft in der Türkei und das in jeglicher Hinsicht. Geändert von GoerenBilir (18.04.2009 um 21:38 Uhr). |
|
|||
|
|||
neler neler yapiyorsun, bensizken Ankara`da...
Ilk defa Ankara`da asik oldum
Ilk defa Ankara`da milli olmadim. (15 yasindaydim, iceri almadilar) Ilk dayagimi Ankara`da yedim Ilk futbol macina Ankara`da gittim Limon carsisini 50 metre gectikten sonra saga dön, 150 metre ilerle ve sola bak. Eylül isimli dükkani göreceksin. Boynunda tasidigin o ugurböcegi kolyesini Eylül`den aldim. Tezgahtar kiza ayaküstü asik oldum. Kahve icmeye davet ettim. Reddedildim ayaküstü. Ciktim dükkandan, topuklarima baka baka. Sol tarafa dogru devam ettim. Sokagin sonundaki kösede Kokorec yedim. Kolyeni cebime koydum, paketini cöpe attim. SSK`ya girdim gece. Her taraf travesti. Sarmadi. Ciktim SSK`dan. 123 metre yürüdüm zik-zak yaparak. Sonra bir bar`a girdim, kapisinda canli müzik yazan. Ve O`nun sesini dinledim. Asi bir cocuk, sokaklari tutusturmus. Cok ictim o gece. Bardan cikarken bir tane CD`sini satin aldim. CD kabinin üzerine ugurböcegi kolyeni yapistirdim. Cok sevdin ugurböcegini. Cd`yi hic dinledin mi bilmiyorum ama ben dinliyorum sarkilarini. Hele bir de "istanbul" sarkisini söylüyor ki, bu ankarali cocuk, sorma. http://www.yvoschaap.com/youtube/?q=oguz+boran |
|
||||
|
||||
Bzgl. Ankara kenn eich nur " Ankara götün Kara!"!?
Bitte nicht erschlagen! |
|
|||
|
|||
Zitat:
"tencere dibin kara, seninki benden kara" yazsan da olurmus yani. |
|
|||
|
|||
Ankara... gecekondularin sehriydi bir zamanlar. Begenmezdim. Hala öyle mi?
Ama Yilmaz Erdoganin su siiri Ankaraya hic gitmemis olanlara bile bu sehri sevdiriyor. Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar Asfaltlar ışıldar, buz tutardı resmi yalanlar Kimse kemen çalmazdı belki ama Çok keman çalınsın balolarında diye yapılmış Gri,sisli,binalar Alnının ortasında Ciddi bir devlet asabiyeti Çok kötü günlermiş gibi en genç zamanlar Bu zulüm, bu sevda bitmezmiş Sevmek bir halkı sevmekse Aşk o zaman sevmekmiş (Biz bir şeyi delice severiz ama tanrım neyi) Kahve önü çatlak mozaik Bel kemiğine tehdit kürsüler üstünde Çok sigara içen Öğrenciler Bir daha asla yaşayamayacağı aşkları teğet geçerken Hep onu sevmeyenleri severek Hep onu sevenin gözlerinden Kalabalıklara kaçarak Karışarak toplumcu,gerçekçi yalnızlıklara Yüksek rakımlarda çatlamış dudaklarını Bir İzmirli güzele dayatmak varken (Hep kardeş olacak değiliz ya, Yaşasın halkların sevgililiği) Soyut bir sevdaya beşik kertilmiş olan Dağda çoban, şehirde şark çıbanı sayılan Fırat'ın büyük elleri Ararat'ın kızgın yelleri Cilo'nun Derin nefesleri Hülasa kente hukuk mukuk okumaya Mümkünse o arada da memleketi kurtarmaya gelmiş Anadolu çocukları Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar Asfaltlar ışıldar, bu tutardı resmi yalanlar Belki balkona kar seyretmeye çıkar diye sevdiğimiz kızlar Çok dibimiz dolmuştur Ve çoğu zaman bu kar mevzuu Kızlara yeterince ilginç gelmemiştir Hiç bir şey kapalı bir dükkan kadar Hüzünlü gelmez Ankara'da Yoksa bugün bir hayat yaşanmayacak mı duygusu Çöker bütün bozkıra Kimse keman çalmaz belki Belki bu film hiç bir zaman O kadar fiyakalı olmayacak ama Hiç bir lahmacunda O okul yolundaki üçüncü sınıf lokantanınkinin Tadını vermeyecek bir daha Çok daha iyilerini yedim sonra Bizzat Urfa'da hatta Ama hiçbirinde o kadar aç oturmadım sofraya Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar Çok yabancı soluk duyulur bazı Bilinmez bir dilin ıslığından Anla ki yine sıkıldı bizim konsolosluklardaki konuklar Öyle deme Ankara'yı sevmeyene bir zulümdür Bu kadar insanın neden Ankara'yı bu denli çok sevdiğini anlamadan Ankara'da yaşamak Yollarına hep sevdiğimiz insanların adlarını vermediler ama Biz her duvara bir vesile Onların adını yazarak yaşadık Kül ve betondan mürekkep Yaşadıkça yaşanılası gelen O tuhaf bozkır kokusunda Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar Asfaltlar ışıldar, buz tutardı resmi yalanlar Biz, Şimdi kapalı bir kuruyemiş dükkanının -ki bütün plan kar altında Tuzsuz ayçekirdeği çitleyip Yanı sıra Bafra içmektir- Kötü ışıklandırılmış vitrininden Umutsuzca içeri bakan Kimliği gereğinden fazla sorgulanmış Merhabadan çok çıkar ulan kimliğini denmiş -Yani sistem kendi verdiği kimliği zırt pırt geri istemektedir- Doğduğu yer yüzünden Doğuştan kavgacı zannedilen Ama pek çoğu kavgadan nefret eden Kavgacı,esmer,cesur,korkak Çoğu Kürt, çoğu Türk Çocuklardık Ankara'ya öyle yağardı ki kar Ha sonra Belki Ahmet Arif'in aklına gelmeyecek Çünkü hiç kimse bir daha Ankara'yı onun kadar sevmeyecek bir şiir işlenir "Kar altındadır varoşlar Hasretim nazlıdır Ankara" Ustam yine de sen bilirsin ama Hangi aralıkta bir şair ölmüşse İşte o en netameli aydır bence Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar Asfaltlar ışıldar Yalanlar Şimdi ve sonra Ne zaman Ankara'ya kar yağsa Elim, gönlüm, çocukluğum, buz tutar http://www.youtube.com/watch?v=R7m5k...rom=PL&index=5 |
|
|||
|
|||
Ankara modernlesiyor...
Bir zamanlar gercektende Ankara'nin yüzde yetmisi gecekondu denebilirdi. Ama günümüzün Ankara'si artik öyle degil. Sehirlesme yogun bir sekilde ilerliyor. Eskiden gecekondu yerleri olan bölgeler simdi paha bicilmez oldu. Ankara artik üniversiteliler ve bürokrat kenti görünümündedir. Sanayisleme de kücümsenmeyecek bir derecede ilerliyor. Ankara'ya giden her kisi görmek istedigi Ankara'yi bulur karsisinda. Sakarya Caddesi barlariyla, Tunali caddesi magazalariyla meshurdur. Oralarda eylül aksamlarinda dolasmanin ve eglenmenin keyfini bana Sylt ve Kitzbühel bile veremez
Atatürk vasiyetinde söyle buyurur: Milletim beni ileride diledigi yere gömebilir. Ama benim en güzel günlerim Cankaya'da gecmistir. Gercektende Cankaya bir ayri alem. Insanlari kibar, kültürlü ve hos sekilde naziktir. Zaten benim gönül verdigim Ankara Kizilay'da Hetit Günesi heykelinin berisindedir. |