| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
Dünden bügüne en güzel ask sarkilari..
Neseli ya da kederli hic farketmeksizin, kaliteli ve güzel ask sarkilarinin sözlerini buruya aktaracagim. Herkes katilabilir, tek sart gercekten de kaliteli sarki ya da türkü sözleri olmasi. Dünden bügüne gelmis gecmis, günümüzün, bilemedim yarinlarin sarkilarinin arsivini de böyleklikle olusturmus olusturuz.
Eger varsa youtube'de adi gecen eserin baglantisini da koyalim. İnişlerim çıkışlarım O kendimden kaçışlarım Gidişlerim dönüşlerim İçimdeki sır O kısır döngülerim Şarkılarım sancılarım Kadınlarım hüsranlarım Dostluklarım acılarım İçtiğim su O pusu duruşlarım Yarım kalan sevgilerim Uyanmamış sabahlarım Perdesiz gecelerim Paramparça oluşlarım Yalanlarım yanlışlarım O arkamdan bakışlarım Kendime geç kalışlarım İçtiğim su O pusu duruşlarım Yokuşlarım kalışlarım Umutlarım kaygılarım İnançlarım gözyaşlarım Ben miyim bu şarkıdaki satırlarım … - Fikret Kızılok Youtube'e baglantisi: http://www.youtube.com/watch?v=AhiwWH10VlY Geändert von GoerenBilir (16.04.2009 um 22:53 Uhr). |
|
|||
|
|||
aksam vakti sardi yine hüzünler
kalbim yangin yeri, gel kurtar beni senden aksam vakti dolastim sokaklarda yirtik bir afis, seni gördüm duvarda sigaramin dumanina sarsam saklasam seni yoklugun ah yol yol olsa uzasa unutmam seni gitme gitme gittigin yollardan dönülmez geri gitme gitme el olursun sevdigim incitir beni ezginin günlügü - 1980 |
|
|||
|
|||
Fabrika kizi
Gün doğarken her sabah
Bir kız geçer kapımdan Köşeyi dönüp kaybolur Başı önde yorgunca Fabrikada tütün sarar Sanki kendi içer gibi Sararkende hayal kurar Bütün insanlar gibi Bir evi olsun ister Birde içmeyen kocası Tanrı ne verirse geçinir gider Yeterki mutlu olsun yuvası Dışarda bir yağmur başlar Yüreğinde derin sızı Gözlerinden yaşlar akar Ağlar fabrika kızı Oysa yatağında bile Birgün uyku göremez İhtiyar anası gibi Kadınlığını bilemez Makineler diken gibi Batar hergün kalbine Yün örecek elleri Hergün ekmek derdinde Gün batarken her akşam Bir kız geçer kapımdan Köşeyi dönüp ksybolur Başı önde yorgunca Fabrikada tütün sarar Sanki kendi içer gibi Sararkende hayal kurar Bütün insanlar gibi ... -Alpay Youtube baglantisi http://www.youtube.com/watch?v=Aw8CQpwaalk |
|
|||
|
|||
Herkes gibisin
Bu eser benim müzik zevkimin kilometre taslarindan birisi. Mavi gözlü dev adam ve bir o kadar da büyük yazar ve sair olan Nazim Hikmet Ran bu siirini henüz 14 yasindayken yazmisti.
Müzik camiasinda adini altin harflerle yazdiran büyük sanatci, rahmetli Cem Karaca'nin müzigi ile, mükemmel ötesi bir eser olusmustur Gönlümle baş başa düşündüm demin Artık bir sihirsiz nefes gibisin Şimdi ta içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin Maziye karışip sevda yeminim Bir anda unuttum seni, eminim Kalbimde kalbine yok bile kinim Bence artık sen de herkes gibisin şiir Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Cünkü bence şimdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece Kaçıyorum bugün senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice Anladım ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karıştı şimdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de şimdi herkes gibisin Youtube'e baglanti http://www.youtube.com/watch?v=XHCTDwE45VY Geändert von GoerenBilir (18.04.2009 um 12:24 Uhr). Grund: Ak hissleri degil akisleri (yankilari) olmasi lazim |
|
|||
|
|||
Yildiz Tilbe Sarkilari
DÜnden bugüne
Dündeeen bugüne yarindan öte sevmistim, severim, sevecegim senin disinda ne var ne yoksa silmistim, silerim, silecegim dünya durmadan, bir son bulmadan seninle yillarca uyumadan bu cani kimseye vermeyecegim! Tenine terine kurban oldugum Tepeden tirnaga hayran oldugum Teninde terinde huzur buldugum Gönlünce sev beni her ne istersen Ayrilmam yanindan ve yüreginden! |
|
|||
|
|||
Yalan Oldu
Yalan oldu sarkisini Edip Akbayram'dan dinlemek bir ayri keyf ya da hüzün, duruma göre iste. Ama her durumda kanaatimce güzel bir sarki.
Sana gülüm diyemem ki Düşlerime alamam ki Gül savrulur dallarımda Sarp yollara vuramam ki Yalan oldu yalan oldu Ateş söndü yalan oldu Bir yıldızdın akıp geçtin Dileklerim yalan oldu Siyah bir denizdir hüznün Poyrazında sızlar kalbim Hala dokunduğun yerde Ellerinin izi titrer Gözlerinin izi titrer Yalan oldu yalan oldu Ateş söndü yalan oldu Bir yıldızdın akıp geçtin Dileklerim yalan oldu .... -Edip Akbayram youtube baglantisi: http://www.youtube.com/watch?v=lF6qdKQ9py0 Geändert von GoerenBilir (19.04.2009 um 22:23 Uhr). |
|
|||
|
|||
düs sokagi sakinleri
sana uzaktan bakiyor artik gözlerim
gönlüm senden gecmez bana döndü hep sözlerim unutmak o kadar kolay mi sandin ? ayrilik bana asktir artik... dagilmis saclarim gönlünün yatagina uyandirma sabah olsun ben giderim sen kal rüyamda aramak o kadar kolay mi sandin? yollarin bana asktir artik sesin bende bir yabanci gibi, sasarim gönlümün takvimine siir oldu yüzün, ararim ah bulmak o kadar kolay mi sandin? aramak bana asktir artik |
|
|||
|
|||
Emel Sayin - kulaklarin cinlasin
Seni andim bu gece kulaklarin cinlasin
simdi darginiz seninle, inan sen herkesten baskasin belki bana cok uzaktasin belkide cok yakinsin belki bana cok uzaktasin belkide cok yakinsin simdi darginiz seninle inan sen herkesten baskasin seni benim kadar hickimse sevmeyecek beni senden seni benden baska hickimse bilmeyecek öyle bir bilmece ki bu ask hickimse cözmeyecek beni senden seni benden baska hickimse bilmeyecek... Seni andim bu gece kulaklarin cinlasin simdi darginiz seninle, inan sen herkesten baskasin |
|
|||
|
|||
Sari cicek sarartiyor daglari /Odam kirectir benim..
Tenor Ömer Yilmaz arkadasi ve meslektasi olan Bekir Kücükay ile sevda türküleri diye sirf bir albüm cikarmislardi. Kendisiyle Ankara'da tanisma firsati bulmustum. Ruhi Su ve Sümeyra Cakir hakkinda sohbet etmistik. Sesi kadar güzel bir insan...
Allah rahmet eylesin Ömer Yilmaz! Cogu onu tanimasada, sevenleri az da olsa, ama onlarin gönlünde taht kurdu o artik. Gercek sanatci böyle olur derim. Yeri bosaldi ama malesef dolduran cikamadi... Sari cicek sarartiyor daglari Kirmizi gül bezediyor baglari Ikimizin gün görecek caglari Cekelerim ayrilik seni bir zaman Derdi güzel aglama Ben deli degilim de dostun sevdasi Suna boylum aglama ..... -Ömer Yilmaz youtube baglantisi: http://www.youtube.com/watch?v=HAYW2iPL5sk Geändert von GoerenBilir (22.04.2009 um 00:33 Uhr). |
|
|||
|
|||
Bir aci rüzgar esince...Belkis Akkale
Belkis Akkale türküleri en güzel yorumlayardan birisiydi. Bu türküyü ondan dinlemek insani bir dikiste bir sise raki icmis gibi sarhos ediyor.
Bir aci rüzgar esince Sallanmadık dal mı kalır (Leyli de leyli) Dost dostunu arzularsa Aşılmadık yol mu kalır (Leyli de leyli) Minnet eylersem o yare Olur mu derdime çare (Leyli de leyli) Hiç kimsem yok yaram sara Sarılmadık dert mi kalır (Leyli de leyli) İsmail'em der bu demden Gönlüm ayrılır mı senden (Leyli de leyli) Bulursa sevdiği yari Sevilmedik yar mı kalır (Leyli de leyli) .... -Belkis Akkale youtube baglantisi: http://www.youtube.com/watch?v=Ok8Agz-h3Lw Geändert von GoerenBilir (22.04.2009 um 00:28 Uhr). |