| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
Zitat:
Sana da bana da yol verdi mevla Yol mu saptırdılar yalan dolanla ? Yoluna sinirler koyan mı oldu ? i-a |
|
||||
|
||||
Sancı
Sancılı geceler geçti diyerek ,sevinçle kendimi güne bıraktım Tazeleniyordu güzel umutlar,güneşimi gölgeledi bulutlar Kadermi bilinmez,bu çekim gücü,katran yakar sanki kara büyücü, Nekadar güzelde olsa bu hayat, dürüstçe yaşamak fazla yorucu. i-a=1insanol |
|
||||
|
||||
İnandığım değerlerim var benim
İslam`a inandım hakka güvendim
İnandığım değerlerim var benim Hayat nizamıdır bu yüce dinim Gülden güzel Muhammed`im (sav) var benim Meyvesiz ağacı kimse taşlamaz Doğru gören yanlış yola kişnamaz Müslüman yanlıştan asla hoşlanmaz Emin olan Peygamberim var benim Böyle bir gecede doğdu o insan Mevlamızdan bize ne Büyük ihsan Rabbim nasip etse cemalın görsam Böylede bir idealim var benim Alemlere rahmet gönderdi mevlam Feda olsun ona anam ve babam O yücenin yoluna canımı versam, Versam diye dualarım var benim Selat selam sana yüce Peygamber Sen herşeyi bize vermiştin haber Kitabullahi biz etmedik rehber İstikbalden korkularım var benim Ey Rabbimiz sana beyan halimiz Harıl harıl akan bizim kanımız Yalniz sana açtık avuclarımız Dua kabul eden Rabbim var benim Müslüman kardeşlerimin Mevlüt kandılını kutlar,hayırlara vesile olmasını cenab-ı haktan dua ve niyaz ederim i-a=1insano Geändert von 1insanol (03.01.2015 um 00:28 Uhr). |
|
||||
|
||||
Pis Charlie
Pis Charlie
Uyarmıştım seni daha önceden Dinlemedin beni gittin pis Charlie Duyğularım yeni çıktı hücreden Dinlemedin beni gittin pis Charlie Sağa sola yorulmadın taşındın Parça parça olup biraz aşındın Hatasızım kendin gelip kaşındın Dinlemedin beni gittin pis Charlie Sanmaki sonuncu daha bu ilki Hatanın dönüşü hiç olmaz bilki Kulağı kesilmiş kuyruksuz tilki Dinlemedin beni gittin pis Charlie Söylediğin her bir söze uyardık Seni sever sevği saygı duyardık İnan seni çok önceden uyardık Dinlemedin beni gittin pis Charlie Remzi der it çulu olur mu ipek İnsanlıktan uzak olunca köpek Gelde suratına bir tas su sepek Dinlemedin beni gittin pis Charlie Remzi Timar (Sivaslı Remzi) |
|
||||
|
||||
NEFİSTİR MÜMESSİLİ
Ne senenin hükmü var, ne de süslü hayatın Bütün suç içindeki tatmin olmaz nefiste. Sağrısı tutar ise dörtnala giden atın Menzilini şaşırır, gözüne inen siste. Tüm köprüler yıkılır, yolların sonu sapak Dert şişeye girince, sıkmakla tutmaz kapak. Her hecede farklıdır iblisin tatlı dili Gönlündeki suçların; nefistir mümessili!.. Önce süpür kapını, temizlensin sokağın Sirayet eder belki, güzelliği vatana. Zerre haram var ise, çöker ipek otağın Gök kubbenin altında, miskin miskin yatana. Ağu olsun uyumak, tan üstüne sökerse Gecenin vesvesesi,üzerine çökerse. Kehkeşanlar içinde bir yerde gizli ili Gönlündeki suçların; nefistir mümessili!.. Kov kibiri üstünden,böbürlenip yürüme Kibir kordan tavadır, çelik olsan eritir. Malın-mülkün altında ezilerek çürüme Dağıttığın ötede, kalkan olur diretir. Kefenin cebi yok ki; zenginliğin taşınmaz Cerahattir yaralar, tırnak ile kaşınmaz. Dünyamız yalpalıyor, yerinden çıktı mili Gönlündeki suçların; nefistir mümessili!.. Tevâzu büyük nimet, kıymetini bilene Benliği hiçleştirip mütevâzi olmaktır. Teslimiyet gösterip, boyun eğip çilene Kalpte çimlenen kiri, avuç avuç yolmaktır. Erenler gömleğini, ne olur geçir baştan İlla medet umarım, gözüne dolan yaştan. Karnınızı yarsanız, doldursanız da Nil’i Gönlündeki suçların; nefistir mümessili!.. İsmail Süklüm |
|
||||
|
||||
Vardır
Vardır
Kanun böyle konmuş dün geri gelmez Yarın ne olacak kimse bilemez Kimse de nasipsiz lokma yiyemez Alem ın aslını bir bilen vardır İster sultan olsun ister bedevi İnsanlığın vardır mutlak görevi Kimsenin gönlüne yakma alevi Herşey in canını bir veren vardır Gurur riya yakar güzellikleri ihlas salih eder tüm amelleri Dikenlere feda etme gülleri, Güller in käl`ini bir seven vardır "Yaratanda odur kanun koyanda" Ancak o erdirir bizi murada, Mecnun`da onundur aşkta Leyla`da, Kullar in halini bir gören vardır i.a....1insanol |
|
||||
|
||||
Sınavı kazanmak pek zordur dostum
Hak yolda yürümek kolay değildir
Şeytanla cedelleş ruhun sevindir Dünya düşman olsa Allah kerimdir Sınavı kazanmak pek zordur dostum Çok zor bir zanaat başkoyduğun yol Bu yolun sefası cefasında bol Ateşte yanarken çok sabırlı ol Sınavı kazanmak pek zordur dostum Adem baba bile hata eyledi Şeytana uyarak meyveden yedi Hatayı anlamak büyük erdemdir Sınavı kazanmak pek zordur dostum Nice Peygamberler nice yiğitler Hakk için toprağa düştü şehitler Nefisle cihatta bizi yendiler Sınavı kazanmak pek zordur dostum i.a....1insanol |
|
||||
|
||||
Sabir
Sabır
Dizlerinde derman bittiği vakit Seni sırtlenecek dostundur sabır Zalimler açsada heryerde kabir Zulme karşı dimdik durmaktır sabır Sabrın hikmetleri çoktur derindir Sabr eylemek asla korku değildir Hak için sabr eden onun eridir Hak yolunda nöbet tutmaktır sabır Mazlum ve garipe yumuşak olup Zalimlere karşı sert tavır koyup Yetimin hakkını çalanı bulup Adalete teslim etmektir sabır Arzular depreşip galabe çalsa, Dünya güzelleri evine dolsa Altın oluklardan müchever aksa Haramdan Allah`a kaçmaktır sabir Sevdiğin faniler bakıp kaçsada Zalimler kudurup sana koşsada Nemrutlar toplanıp ateş yaksada Ölüme hoşgeldin demektir sabır i.a....1insanol |
|
|||
|
|||
Arsızlarda Utanmaya Yüz Varmı
Arsızlarda Utanmaya Yüz Varmı
Çoktur bitmez yalancıda yalanlar, Gizli kazık atıp yüze gülenler, Böyle olur iki yüzlü olanlar, Arsızlarda utanmaya yüz varmı. İnat yüklü kıraç dağın keçisi, Olmaz ana baba kardeş bacısı, Kurumuş vicdanı yoktur acısı, Arsızlarda utanmaya yüz varmı. Üç kuruş uğruna alır canını, Zorbalıkla hep geçirir günü, İyi kötü hiç düşünmez sonunu, Arsızlarda utanmaya yüz varmı. Akıl almaz akıl veren hocadan, Dert çekmeyen ne anlar ki acıdan, Kapıdan kov düşer gelir bacadan, Arsızlarda utanmaya yüz varmı. Kolay vazgeçermiş köylü köyünden, Can çıkar huy çıkmaz şaşmaz huyundan, Yaşından başından utanmaz boyundan, Arsızlarda utanmaya yüz varmı. Veysel der; Yok kimseye kinim kibirim, Bunlar ayan değil benim tabirim, Artık yeter artık bitti sabırım, Arsızlarda utanmaya yüz varmı. Veysel Şimşek |
|
|||
|
|||
Huylu huyundan vazgeçmez
Huylu huyundan vazgeçmez
Doğuştan gelen özellikler kolay kolay değiştirilemez. Bunun için ne kadar uğraşılsa boştur. Çünkü, o huy biçimi, kişinin karakterinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bunun için onu kolay kolay söküp atamaz. |