| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
und was hat das zu bedeuten?
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Ayşegül - Yüce Dağ Başına Yağan Kar İdim (Güzelleme 3 Albümünden)
Bir Haci Taşan eseridir. Kirikkale-Keskin yöresinin müziklesmis halidir benim icin. Cok eski ama hic bir zaman benim icin eskimeyen bir türküdür! Ruhun sad mekanin cennet ola Haci Tasan! Yüce Dağ Başına Yağan Kar İdim Yağdı Yağmur Güneş Vurdu Eridim Evvel Yarin Sevdiğide Ben İdim Şimdi Uzaklardan Bakan Ben Oldum Yüce Dağ Başında Yatmış Uyumuş Ela Gözlerini Uyku Bürümüş Evvel Güçcüğüdü Şimdi Büyümüş Şimdi Uzaklardan Bakan Ben Oldum Geändert von the_last_time (26.04.2013 um 19:43 Uhr). Grund: Aysegül'den aramistim bu güzel türkünün yorumunu. |
|
|||
|
|||
Aysegül Yordam en sevdigim müzisiyenlerden birisidir. Aslinda her parcasi benim icin bir duygusallik abidesidir nerdeyse...
Hele "Yüce dag basina yagan kar idim" parcasini herkes dinlememesi lazim. Bagimlilik yapar, tutkunluk yapar.. bende yapiyor... Bir insan bu kadar güzel ve duygusal müzik nasil yapiyor, anlayamiyorum. Ama yaptigi icin seviniyorum Cevizin yapragi dal arasinda (Aysegül Yordam) Üc bes güzel bir araya gelmisler, benim sevdicegim yok arasinda.... Sensiz lokmalari yiyemez oldum.... Bu sözleri hak edecek sekilde sevilmeye layik, gercek bir ask, bir insan var mi? Kaldi mi bu yalan dünyada?.... Iyimser olmak isterim ama gercegi söylemeye dilim varmiyor, ya da parmaklarim klavyeye varmiyor Geändert von the_last_time (27.04.2013 um 19:04 Uhr). |
|
|||
|
|||
AYŞEGÜL YORDAM / AL FADİMEM
Al Fadimen Gürcü'müsün? Su daglarin burcumusun? Sana diyom Al Fadimem, Sen cirkinin harcimisin? Ne mutlu ki bu sözlerin icindeki saklanmis saf ask-i sevdayi okuyabilene, hissedebiline. Ne mutlu küflenmemis, küfürlenmemis ve kirlenmemis o kalplere o zaman... Evlerinin önü yoldur Yolun sonu karakoldur Kurban olam suna gelin Al testini bizde doldur Al fadime,gül fadimem Yanakları bal fadimem Uyan,uyan sabah oldu Namazını kıl fadimem Şu dağların burcu musun Kız boynumun borcu musun Kurban olam suna gelin Sen kötünün harcı mısın? Geändert von the_last_time (29.04.2013 um 22:38 Uhr). |
|
|||
|
|||
Sezen Aksu - Yol Arkadaşım
Sezen Aksu Türk Pop'unun kilometre taslarindan birisidir. Onno Tunc'un ölümünden sonra, tam eski performansini yakalayamamis gibi ama yine de iyidir Anlaşılır gibi değiliz tek bedende kaç kişiyiz cümlesi bana Richard David Precht'in kitabini aklima getirdi. Wer bin ich und wenn ja wie viele? Yol arkadaşım gördün mü duydun mu bitenleri Kıskanıyor insan bazen basıp gidenleri Yalnız aşmışız iyice üstelikte alışmışız Hiç beklentimiz kalmamış dosttan bile Korkular basmış dünyayı, şimdi bir semt adı vefa Kutsal kavgalardan bile kaçan kaçana Anlaşılır gibi değiliz tek bedende kaç kişiyiz Hem yok eden hem de tanık, esas karmaşa Ben sana küsüm aslında, haberin yok Koyup gittiğin yerde kötülük çok Kime kızayım, nazım senden başka kime geçer Benim sensiz kolum bacağım,ocağım yok. Sen esas alemi seçtiğinden beri Ben o saatte bittiğimden beri Dünya bildiğin gibi dünya dönüyor işte Uzun uzun konuşuruz bir gün son İstanbul beyi |
|
|||
|
|||
Kahveyi dökerim kara fincana - Şükriye Tutkun
Sılama dönmezsem anam üzülür... Cennet annelerin ayaginin altindadir. Anneler günü yilin bir günü degil hergündür aslinda.. Bizim köyde bir laf vardir: Ananın bastıgı cücük ölmezmis... Birisi var etti beni, birisi yar etti beni, bir anam biri yarim. Ana deyipte gecilmez, o yar anadan secilmez, ikisine de kiymet bicilmez bir anam, biri yarim... Annenizi unutmayin, halini hatirini sorun.. Yunanli'larda bir ata sözü var: Bir insan annesi ölünce asil yetim kaliyormus.... Yasarken degerini bilin annenizin.. Kahveyi dökerim kara fincana Zalim ağam sebep kıydım bir cana On beş sene mahpus ar gelir bana Bitti mahpus bitti kuşlar gibiyim Yaz bahara dönmüş kışlar gibiyim Yüce dağlar sıra sıra dizilir Yar hayalın gözlerimde süzülür Sılama dönmezsem anam üzülür Bitti mahpus bitti kuşlar gibiyim Yaz bahara dönmüş kışlar gibiyim Sılamın dağını çiçek bürümüş Öksüz anam yollarıma yürümüş Benim zalim ağam çoktan çürümüş Bitti mahpus bitti kuşlar gibiyim Yaz bahara dönmüş kışlar gibiyim Geändert von the_last_time (13.05.2013 um 00:24 Uhr). |
|
|||
|
|||
Ahçik - Cihan Yıldız
Ahçik'i yolladım (U)Rum eline Eser badı sabah zülfün teline Gel seni götürem Islam içine Serimi sevdaya salan o Ahçik Aman o Ahçik civan o Ahçik Vardım kiliseye baktım haçına Mail oldum arkasında saçına Gel seni götürem Islam içine Başımı sevdaya salan o Ahçik Aman o Ahçik civan o Ahçik Vardım kiliseye haç suda döner Ahçiği kaybettim yüreğim yanar Ben dinen dönsem el beni kınar Başımı sevdaya salan o Ahçik Amman o Ahçik civan o Ahçik Geändert von the_last_time (17.05.2013 um 23:41 Uhr). Grund: Reklami gecmek icin sag kösedeki X' tiklayin |
|
|||
|
|||
Hey gidi günler hey sene 94, yas yeni 18 olmustu ve ehliyeti yeni almistim. Ilk arabam Opel Kadett Baujahr 1985 mi ne, 1500 Mark'a almistim.. Suat Suna'nin bu sarkisini koymustum teyibe. Yanima Erzican-Tercan'li bir arkadasi almistim. O zamanlar o Istanbul'dan yeni gelmisti, kiz arkdaslarimizi almaya gitmistim.. Sonra arkdasi eve birakmistim ve kendimde doya doya ilk Spritztour'min tadini cikarmistim.. Mönchengladbach orasi, Köln burasi, Essen, Dortmund hey gidi günler hey
Aradan bu kadar zaman ne capuk gecer Allah'im? Gel dedim benimle gelmedin, bana askini ver dedim cok sey mi istedim? La lala lalalalal hhhhmmhhh hhmmmm... Suat Suna - Ansızın Çektin Gittin Ansızın Çektin Gittin O kabus günden beri Günleri sayıyorum Hani sensiz yapamazdım ya Yalan diyemiyorum Sana hiç haksızlık ettimmi Aşka tövebeler ettirdimmi Bana bu kadar çile niye Yoksa hiç sevmedin mi Gel dedimbenimle gelmedin Bana aşkını ver dedim Çok şey mi istedim Gel dedimbenimle gelmedin Ansızın çektin gittin Geändert von the_last_time (19.05.2013 um 16:10 Uhr). |