| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
Geçmiş
Geçmiş
köşeme çekilip yalnız kalınca Geçmişi düşünür dalıp giderim Ey gidi o güzel günler geceler Maziye gömüldü asıl değerler Gurbet diyarından sıla sezerdik, Dönüpta vatana sarılsak derdik Çok tatlıydı o katkısız sevgiler O güzel değerler hep el verdiler Saf temiz düşünür puştluk bilmezdik, Aç kalsak bile haram yemezdik İsyan ettirmezdi türlü engeller Alınları dik tutardı secdeler Yoksulluk olsada vefa bol idi Ahlak felsefede mahkum değildi Ruh taşırdı şiirlerde heceler Asıllar kurudu kaldı gölgeler 1insanol i-a |
|
||||
|
||||
Elhamdülillah
Elhamdülillah
Tarlama kin irin ektin bitmedi Son gülen kim, ara.! Elhamdülillah Osmanlı tokadım daha bitmedi Tükürdüm şamara, Elhamdülillah Çile sindi, dostluk erdi sebile Düşmanım pahalı, cüceyse bile Bin yıldır tükenmez; ruzuşeb ile Rastladım damara, Elhamdülillah Öksürsün bağnazım yutsun balgamı Silkin bir nefeslen, at vebal gamı Memom Memedimle salın ağamı Son verdik kumara, Elhamdülillah Saplıydı sabanlar didik didiktim Ölümden korkmadım hemde dimdiktim Seni bilmem amma ben sevgi diktim Yettim tarumara, Elhamdülillah Mü'mine girmedi; gıran keşişe İmansız sevinir keşmekeş işe Kırılmış elinde bir öfke şişe Ülküm tomar tomar, Elhamdülillah Ruzuşeb :: Gece gündüz, sürekli ALINTI:Yoksul |
|
||||
|
||||
Kuş oldum sandım
Kuş oldum sandım
Zalim tanıttiler bize Dünya`yı, Yedirir dediler sana ayvayı, Sevmeyince onu açtı arayı Sevgiyle yaklaştım karşılık aldım Dediler Dünya`ya hiç önem verme Küçük dereye yüz deryaya girme Zalime karışma kavgayı sevme Ben bu telkinlerin tersini yaptım Diyenlere baktım birde evrene, Baş eğdim sadece canı verene, Zalimin yüzüne hakkı diyene; Dost olmak istedim gıptayla baktım Sonra zincirlendim her yönden aşka, Görmedi hiç gözüm o aşktan başka, ilahi aşk benim gönlümde yaşa Karşılık görünce kuş oldum sandım i.a :1insanol |
|
||||
|
||||
..Taş duvar
..Taş duvar
Masumların gözyaşlarına inat,Dünya taş duvar Bilmez ki "Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah`ı var" Mazlumların göz yaşı söndürmüyorsa yanan ateşi, Kimse kurtaramaz azapdan, ateşi yakan kalleşi Kalleş zalimler , varlıklarını korurken bu alemde, Ezik mazlumlar,hakka adalete hasrettir heryerde Sen yaşama ben yaşayım mantığında adalet var mı? Hakka inanan biri, insanlara bu gözle bakar mı? Hükmü ne dir sağdan soldan anayasa devşirmenin? Rahman`ın yasalarına muhalif hükümler vermenin? "İnilhükmülillah"(*) buyuruyor iken Rabbil alemin, Hükümler yazmaya kalkarsan, şırke bulaşır kalemin ! (*) yusuf süresi 40 ayet i.a ,1insanol |
|
||||
|
||||
El-Latif
El- Latif
Lütuf ve inayeti sınırsız, en ince işlerin bütün inceliklerini bilen Allah`im, Sen yarattın ,sen donattin,sen yaşattin,, lütf eylede senin yolunda öleyim amin ! i.a ,1insanol |
|
||||
|
||||
Çekil duman
Çekil duman dağlarımın başından
Çekil gitte bende bir gün göreyim Ne istersin bu yaralı bağrımdan Çekil gitte güneşe el vereyim Yaz kış demez üzerime gezersin Emelin nedir söyle bileyim Aydınlıkla arama perde çekersin Çekil git te gök yüzünü göreyim Bazen ümitlerim yeşerir durur Bu yük ile nasıl senle geleyim? ikindi güneşi çok cılız vurur Bu ayazda bilmem nasıl güleyim Bağrıma yüklenmiş taşlar kat ve kat Gece demez ,gündüz bilmez, inlerim Bu kara bulutlar yükten de berbat Böyle tükeniyor ömür günlerim . i.a ,1insanol |
|
||||
|
||||
Yar
Yar
Ümmi gecelere şerhli mütercim ol yar. Günahım sendedir, sevab-ı ecrim ol yar. Avareyim ben, sensiz günler fakr-ı ziyanım, Delik sinem parelenmiş kahr-ı viranım yar. Alnımda secde izi bir hıfz-ı kuranım, Dolmuşum taşıyorum derd-i figanım yar. Gönül dergahında alemi fikrederim, Sonda Allah der başta ismin zikrederim yar. Gel artık şu gönlümü nar-ı har eyledin, Gel artık gençliği yoğu var eyledin yar. Aşkın serkeşiyim, derdi ise şarabı, Talan gönlümün bana kaldı harabı yar. Ağlarım dertli dertli ahu vah ederim, En sadık dostumdur, hüznü şah ederim yar. Çabuk gel, çabucak... aşkımdan öleceğim, Kays misali yar gönlünden göçeceğim yar. -alinti. |
|
||||
|
||||
Mezarını aslını okuyamazsa millet
Geri koyverdi dediler karga ayak yazı (!) Onunla yazılmıştı muazzam şanlı mazı Milletim giydi zorla frenkin gömleğini, Osmanlıca yazmıştık çanakkale zaferini Osmanlıcadan bağlarımızı koparanlar Tarih diye okuttu bize nice yalanlar Dedemle aramıza çelik perde çekenler Koca medeniyeti bir akşamda yiyenler Geçiş dönem koymadan yazıyı kaldırdılar Kalkınacağız diye milleti kandırdılar Boynumuzdan sırtımızdan yok olmaz zillet; Mezarını aslını okuyamazsa millet i.a. 1insanol |
|
||||
|
||||
Amin
Alınteri mukaddestir bilene
Lanet olsun onu haksız yiyene birde onu yiyenleri sevene Hak teala iyi gün göstermesin ! Mazlumun ahini yakan canını Lanetlidir akıtanlar kanını, eğer yiyen varsa yetim malını O alçağa kimse insan demesin Allah diyenleri kötüleyenler Azgın tagütlara boyun eğenler Mazlumları ezip zulmü sevenler iki cihandada yüzü gülmesin Hatayı anlayıp tövbe edenler, Hakkı sahibine geri verenler Sevilir tövbeyle affedilenler Mevlamız hak yoldan hiç ayırmasın i.a. 1insanol |
|
||||
|
||||
Hayal mi oldu
Göçmen kuşum neden yüksek uçarsın
Alçaktan uçarken vuran mı oldu ? benim gibıl seninde bağrını yakıp, gurbet ellerine salan mı oldu ? Göçmen kuşlar pusulasız uçar mı? Hiç sebepsiz yere kanad çırpar mı? kitadan kıtaya yurdu sezen mi? Seni de yurdundan kovan mı oldu? Hürriyet için mi kanad çırparsın ? Gök yüzünde istikbal mi yararsın ? Neden gizli gizli yuva yaparsın ? Yuvanı tarumar eden mi oldu ? Nasıl bir duygudur kapana düşmek, Avcının elinde boşa didinmek kanad çırpamayıp kafese girmek Göklerde hür uçmak hayal mi oldu ? i.a. 1insanol |