| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
Eğer
Bir gün Dünyaya Ait Çok Büyük Bir Derdin Olursa, Rabbine Dönüp 'Benim Büyük Bir Derdim Var!' Deme. Derdine Dönüp 'Benim Çok Büyük Bir Rabbim Var!' De.. ''Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz. Ama ağlayana neden ağladığı sorulur.. Sen de dualarında ağla ki .. Rabbin sebebini sorsun.'' - Hz. Mevlana Yaşlanmaktan kork, gençliğinin kıymetini bilememişsen. Unutulmaktan kork, arkanda iyi bir eser bırakamamışsan. Ölmekten kork, ölmeden önce ölmeyi becerememişsen... |
|
|||
|
|||
Ey susmak! Benim özüm sensin, sevdiğimin perdesi de sensin.
Susmanın en değersiz lütfu, insandan korkunun da, recanın da yok olup gitmesidir. însan kaderin getirdiklerine karşı susarsa, şikayet etmezse, onda ne korku kalır, ne de reca. HZ. MEVLANA - DİVAN-I KEBİR.. |
|
||||
|
||||
İçinde azıcık nur olmayana, dışarıdan verilen öğüt fayda vermez. [1]
İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir. İnsan dostunun huyunu alır. İnsan içki içmekte serbest, ama sarhoş olmakta serbest değildir. İnsanlar, güller arasında dikenler bulunduğundan şikayet edeceklerine, dikenler arasında güller yaratıldığına şükretmelidir. İnsanları iyi tanıyın, her insani fena bilip kötülemeyin, her insanı da iyi bilip övmeyin. İnsan gözden ibarettir aslında, geri kalan cesettir. Göz ise ancak gerçek dostu görendir. İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. İnanan kişi, işlerini Allah emretti diye yapar. İnanmayan ise, mücadele ve gösteriş olsun diye yapar. Böyle inatçı kişilerin başlarına toprak saç. Geändert von Yahya35 (27.07.2014 um 02:25 Uhr). |
|
||||
|
||||
BenimIe ömür geçer mi ki dedim. SenIe geçirmeye ömür yeter mi? dedi. İşte bu bana bir ömür yetti.
|
|
||||
|
||||
GeImesen önemIi degiI, geIsen önemIi oIurdu.
|
|
||||
|
||||
Beni öyIe bir yaIana inandır ki, ömrümce sürsün doğruIuğu.
|
|
||||
|
||||
Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.” |
|
||||
|
||||
Kısmet ederse Mevlâ; el getirir, yel getirir, sel getirir… Kısmet etmezse Mevlâ; el götürür, yel götürür, sel götürür..
|
|
||||
|
||||
Zor diyorsun. Zor olacak ki imtihan olsun.
|
|
||||
|
||||
Kimseye dur diyemem, huyum böyle giden için üzülemem! O, bensizliği seçiyorsa, bende onsuzluktan bir şey kaybetmem.
|