| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
Nerde o tam bagimsiz Türkiye isteyen eski devrimciler II....
Yasla doldu dağım tasım
Devrim yolundadır başım Vuruldu Kazım yoldaşım Kanımıza kan isteriz Kızıldere doymaz kana Kan yakışır mert olana Faşistler kıydı Cihan`a Kanımıza kan isteriz Her biri birer aslandı Kursunlar cana dayandı Nihat'ım kana boyandı Kanımıza kan isteriz Kızıldereyi sardılar Bomba kurşun yağdırdılar Ahmed'imi de vurdular Kanımıza Kan isteriz Kızılirmak akmayacak Boşa mahvzer cakmayacak Bu kavga hic bitmeyecek Kanımıza kan isteriz Geändert von seyrangah (17.04.2015 um 23:30 Uhr). |
|
|||
|
|||
Sol kolum yaralı kürek tutmuyor
Oy benim denizim oy karadeniz Içim kan ağlıyor gücüm yetmiyor Vay benim denizim, vay karadeniz Kükreyişin gece girer düşüme Ben de çok güçlüyüm bakma (göz) yaşıma Bundan geri hiddetimi başıma Koy benim denizim, koy karadeniz Mihneti'yim bilmem nasıl eylerim Yas bağladı bağlarım, köylerim Ölene dek bu türküyü söylerim Duy benim denizim duy karadeniz |
|
|||
|
|||
"Delikanlim,
iyi bak yildizlara onlari belki bir daha göremezsin. Belki bir daha yildizlarin isiginda kollarini ufuklar gibi acip geremezsin Delikanlim, senki, ya bi köse basinda kasindan kan sizarak gebereceksin ya da bir devrimci gibi dar agacinda can vereceksin" (Deniz Gezmis) |
|
||||
|
||||
Salt yadsımak için sevmiyorduk
Kötüydük de ondan mı diyeceksiniz ne iyiydik ne kötüydük Durumumuz başta ve son da ayrı ayrıysa Başta ve sonda ayrı olduğumuzdandı Turgut Uyar |
|
||||
|
||||
Ben;
Benden olgun insan isterim karşımda! Benden dürüst, En ufak dalgada, Arkasını dönmeyecek kadar olgun. Arkamı döndüğümde, Sırtımdan vurmayacak kadar güvenilir. Bir o kadar cesaretli olmalı. Yağmurdan ıslanıp,fırtınadan kaçmamalı. Ayağı taşa takılınca kayadan korkmamalı. İşine gelince sevip, Zoru görünce bırakmamalı!'' [ CAN YÜCEL ] |
|
||||
|
||||
hoşlanmadığına tahammül sabır değildir.sevdiğine kavuşamayacağını bilsen de kavuşacakmışcasına gayret etmendir. bırak, sabır sana sabretsin ki acıyı bal eyleyesin.
sinan yağmur--aşkın gözyaşları hz.mevlana 2.cilt |
|
|||
|
|||
Selamin Aleyküm arkadaslar,
Burda yigitler yigidi Ruşen Ali'yi nam-i diger KÖROGLU'NUNU yad etmeden gecmeyim dedim. Ruhun sad mekanin cennetin Firdevs kati ola yigitler yigidi. Ya sen cok erken geldin bu dünyaya ya da ben cok gec geldim. Malesef dünya gözüyle karsilasmak nasip olmadi. Yoksa senin yigit erlerinin yaninda Demircioglu ve Ayvaz ile beraber atin üstünde beyler beyi Bolu beyini surda Pasalari maşalari da orda kilinctan gecirirdim. Seninle savasarak sehit düsmek nasip olmadi diye kaderime nerdeyse isyan edecek noktaya geliyorum.... Yasladım arkamı dağ ile taşa SOYGUNCUDUR diye çattılır bana Karşımda düşmanlarım Bey ile Paşa Bağrım hedef oklar atılır bana Çardaklı Çamlıya göçmüşüm diye KIZILBAŞ diyorlar içmişim diye Padişaha savaş açmışım diye Her adımda tuzak kurulur bana KÖROĞLU'yum kayaları yararım Hakkın kılıncıyım Hakkı ararım Şahtan padişahtan hesap sorarım Uykudan uyananlar katılır bana Geändert von ask_sehidi (15.08.2015 um 22:51 Uhr). |
|
||||
|
||||
Derdini seviyorsan eğer, anlaşılmayı beklemeyeceksin. Sorarlarsa sana derdin nedir diye, sadece eyvallah diyeceksin.. Sessizce, derdine hürmeten, derin bir eyvallah çekeceksin..!
Hikmet Anıl Öztekin - Eyvallah kitabından.. |
|
||||
|
||||
Ey kâri (okuyucu)..! "Aşk olsun" diye Dua etmek istiyorum sana. Lakin kazara duamın kabul olmasından korkuyorum. Zira Aşk dedikleri can yakıyor. Canın yanmasın istiyorum...
Fatih Duman - Ah |