| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
Yolumu Yoluna Düşür Yarabbi
Erenlerin kapısını ararım Ham olan gönlümü pişir yarabbi Sinemin üstüne menzil kurarım Yolumu yoluna düşür yarabbi Tanyeri ağarıp bülbüller öter Dilim zikreylesin o bana yeter Dünya hayatı bu gün gelir biter Yolumu yoluna düşür yarabbi Sen ki yaratanım sen yüce şahım Sen var iken olmaz keşkem eyvahım Verdiğine şükür olmaz ki ahım Yolumu yoluna düşür yarabbi Hoyrat duygulara istikamet ver Gözümden yürüyor gönlümdeki ter Dünyada gözüm yok bukadar yeter Yolumu yoluna düşür yarabbi Biz aşkı öğrendik Mekke gülünden Çalıp söylüyorum gönül telinden Kul Garib’im Mecnun’ların çölünden Yolumu yoluna düşür yarabbi ALINTI: Emine Çerçi |
|
||||
|
||||
Arz-ı Mevud
Bölgemizdeki savaşlar Arz-ı Mevud uğruna Ey müslüman uyan artık gelma alçak oyuna Yarın çok geç olabilir Hak yolda birleşelim, Alçak planlarıni yerin dibine gömelim 1i |
|
||||
|
||||
burda küfürler hakaretler kirla giden yazilar sikayet ettigimiz halde silinmezken, bu anlamli siir neden silin di? fincanci katirlarinimi ürküttük? yoksa ? aciklama beklemek hakkim olsa gerek? umarim birdaha ayni hartaya düsmezsiniz
İflas etmiş sistemler teröre sarıldılar Beşeri sistemler çökmeye başlayınca, Dünyadaki insanlar islam`a yanaşınca Yıkılışı görünce baktiler batıyoruz Ne kadar terör varsa hepsini doğurdular İflas etmiş sistemler teröre sarıldılar Şeytanın doktrini yapılan alçak pilan, Bütün dinleri ifsat etti lanetli yılan Onlarda biliyorlar İslam`dır doğru kalan Bu Hak dinin yanına terör lafı koydular İflas etmiş sistemler teröre sarıldılar Asırlardan beridir her yönden saldırdılar Ne yaptıysalar boş cephede dağıldılar Ümmet birliğimizi fitne ile yıktılar, Tamda o günden beri dünyayı sömürdular İflas etmiş sistemler teröre sarıldılar Medeniyet dediler demokrası dediler İslam`ın ahkamına hakaretler ettiler, Alçak kültürler ile evimize girdiler, içimizden satılık hainler çıkardılar İflas etmiş sistemler teröre sarıldılar Yiğit düştüğü yerden kalkar demiş atalar Biz kıyam edebilsek şehitlerde kalkarlar Gerisini düşünsün bu ateşi yakanlar Alçak teröristleri Mabedlere saldılar İflas etmiş sistemler teröre sarıldılar Bilmez ki bu alçaklar ölsekte diriliriz, Hak yolunda ölmeyi cana minnet biliriz köhnemiş tahtlarını yerlere geçiririz Onların dedeleri bizden çok ders aldılar İflas etmiş sistemler teröre sarıldılar 1insanol |
|
||||
|
||||
Sömürgeciler
Durdurmak çok mu zor bunca vahşeti Göz yuman zalimler inliyecekler Mazlumlar yaşıyor hergün dehşeti Vahşet yaşatanlar gülmiyecekler Dünyayı sömürüp yaşıyorsunuz Bir gün size insan demiyecekler Neslinizi kanla besliyorsunuz Onlar bile sizi sevmiyecekler Kıyam edecektir ezilen halklar, Zalimlere boyun eğmiyecekler Mazlumları ezip sömüren çarklar, kırılacak asla dönmiyecekler Elbet hakim olur Hakkın nizamı O zaman bakalım ne diyecekler Mazlumu kaldırır yerden azami O gün mazlumlara imrenecekler Silahlarınıza güvensenizde, Gücünüzü yerle bir edecekler Uzaylara çıkıp gizlensenizde, Bulup yüzünüze tükürecekler "Sen yaşama ben yaşayım" diyenler, Sanki hep yaşayıp ölmeyecekler Helal haram gözetmeyip yiyenler, Mahkeme-i kübra`da ne diyecek ler 1insanol |
|
||||
|
||||
Suriyenin Irakın tapısı bizde- 2
Yüzyıl evvel fitne fesat ektiler
içten dıştan saldırarak yıktiler Koca devi elli parça ettiler, Ey Küffar unutma zilletlik sizde Suriyenin Irakın tapısı bizde, Siyonizme ilk kıblemi verdiler Arzı mevud haritası çizdiler Çala çala kapımıza geldiler, Silah bol olsada korkaklık sizde Osmanlının halen tapısı bizde Düştüğü yerlerden kalkıyor yiğit, Kovboya güvenip attilar cirit Efendisi kaçtı kaldı birkaç it, Aptalca yenilgi alçaklık sizde Fıratın halepin tapısı bizde ... 1- Suriyenin Irakın tapısı bizde, Üç kitada yarım dünya bizimdi, Adaletsiz haritalar çizildi, Çizenlerin kalemleri kırıldı Filistinin Hicazın tapısı bizde Size ne diyorlar şamdan ıraktan Genç osmanlar hiç korkar mı alçaktan? Zırvalayıp durma beyaz saraydan Suriyenin ırakın tapısı bizde Çok insancıl batı kürtleri sevmiş(!) Sırtlanlar çakallar toplanıp gelmiş, Conilere siyonlara kim tapı vermiş,? Hilafet yurdunun tapısı bizde Müslüman Türk ölür fakat yenilmez, Tarihler yazmamış asla eğilmez, Vatan alçaklara pes-kes çekilmez Osmanlı ölmedi tapısı bizde 1.i. ol |
|
||||
|
||||
Dansöz gibi dönüyorlar
Birgün şahin birgün serçe Twitleyip ötüyorlar Zoru görünce alçaklar Dansöz gibi dönüyorlar Garip dünya halklarını Heryönden sömürüyorlar Türkü savaşta görünce, Büsbütün kuduruyorlar Bizi sevmezler ezelden üç maymunu oynuyorlar, Siyonist emeller için, Her kılığa giriyorlar Dostuz diyenler olsada Sırtımızdan vuruyorlar, Sözde islam devletleri, Küfre boyun eğiyorlar "Küfür tek millet" diyor Hak, Bak nasıl birleşiyorlar Garip ümmetin malını, Toplanıp bölüşüyorlar Biliyorlar Türk baş olur korkup tetbir alıyorlar Arz-ı Mev’ud Planını Her yönden destekliyorlar Ümmet olsak bunlar biter Bu gerçeği biliyorlar, İçimize fitne ekip Paramparça ediyorlar Hak tealayı dinlesak Bak nasıl yıkılıyorlar, Mehmet sefere çıkınca, Tıpış tıpış geliyorlar....... 1.i.ol |
|
||||
|
||||
Sevginin hatırına
Mecnun köpeği öper Köylüler kızar teper Senin bu yaptıkların, Delilikten de beter "Bu köpek başka köpek Hoştur koklayıp sevmek Leylamın köyündendir Onu koruyor demek Leylamı korur sözü Bağrımda yanar özü Nasıl öpmeden duram Leylamı gören gözü" Gerçek aşk budur cevher Baktığı yeri över Ondan gelen haberi, Canındanda çok sever Can Kurban der rabbine koymamış sa kalbine Hemen isyana koşar Diken batsa eline Sevgi gelmiyor sözle, Dikende gülü özle Rabbim Allah`diyorsan Mecnun gibi yol gözle 1.i.ol |
|
||||
|
||||
Ben bu çarpık düzene mumler yakmiyacağim
Her milletin kendinin belli değerleri var İyi kötü onlarla ifade edilirler, Noel ve milatların bizle ne ilgisi var ? Taklitçilik yapanlar evrilip devrilirler, Taklit ettiklerimiz dünyamızı etti dar Ben bu çarpık düzene mumler yakmiyacağim Kusure bakan baksın ben kutlamayacağım Fani ömrün çoğunu avrupada geçirdim, Bir sefer bayramımı kutlayanlar olmadı Müslüman Türk olarak kimliğimle övündüm, Herkes işime baktı ben gibi yaşamadı Asimile olmaktan hep çekindim korundum Benim değerlerim var yol aramayacağım Kusure bakan baksın ben kutlamayacağım, Milletime üstünlük vasfı vermiştir islam Neden yaban ellerde mutluluğu arayım Hakkın buyruklarını baş üstünde taşısam Taşıyıp insanlığa doğruyu anlatayım; Uyansın aldananlar insin çarmıktan İSA`m Soysuz emperyalizme köle olmayacağım Kusure bakan baksın ben kutlamayacağım, 1insanol |
|
||||
|
||||
Faşist Diktatörlük
Faşist AKP Hükümeti,belediyelerden sonra üniversitelere de kayyum atayarak,Faşist yüzünü hunharca göstermiştir.Faşizme Geçit Yok..
Boğaziçi mezunu yazar ve sanatçılardan ortak bildiri: Akademik yöneticiler atamayla değil, seçimle belirlenmelidir..! Boğaziçi mezunu pek çok sanatçı ve yazar, bir bildiri yayımlayarak "Partili bir rektörün Boğaziçi Üniversitesi’nin temsil ettiği ve gelenekselleşmiş değerlere zarar vereceği inancındayız" dedi. "Rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticiler atamayla değil, seçimle belirlenmelidir." diyen BOÜ mezunu sanatçı ve yazarların açıklaması şöyle: Yazar ve sanatçılar bildirisi "Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan ve çeşitli sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçılar ve yazarlar olarak demokratik süreç işletilmeden atama yoluyla göreve getirilen partili bir rektörün Boğaziçi Üniversitesi’nin temsil ettiği ve gelenekselleşmiş değerlere zarar vereceği inancındayız. Yüz elli yıllık bir geçmişe sahip, Türkiye’nin “araştırma üniversiteleri” kapsamında bulunan ve uluslararası akademik camiada yüz akı olan üniversitemizin senatosu tarafından 2012 yılında kabul edilen temel değerleri bir kez daha kamuoyuna hatırlatmak isteriz. Üniversitelerin herhangi bir kişi ya da kuruluşun etki veya baskısına maruz kalmaması ve siyaset aracı olarak kullanılmaması, bilimsel ve toplumsal gelişim açısından vazgeçilmezdir. Üniversitelerde karar alma yetkisinin demokratik yöntemlerle seçilmiş kurullarda ve akademik yöneticilerde olması özerklik için şarttır. Rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticiler atamayla değil, seçimle belirlenmelidir. Üniversitelerin özerk anayasal kurumlar olarak, akademik programlarını ve araştırma politikalarını öğretim elemanlarınca ve/veya üniversite kurullarınca kararlaştırarak belirlemek, bilimsel özgürlüğün ve yaratıcılığın şartlarındandır. "Özgür ve demokratik ortamın sürdürülmesi adına temel değerlerin altına imzamızı atıyoruz" "Biz yazarlar ve sanatçılar, özellikle düşünce özgürlüğünün insan yaratıcılığına katkısını göz önünde bulundurarak Boğaziçi Üniversitesi'nin geleneğinde olan özgür ve demokratik ortamın sürdürülmesi adına yukarıdaki temel değerlerin altına imzamızı atıyoruz. Bu demokratik hak ve değerler için bir araya gelmiş Boğaziçili ve onlara destek veren diğer üniversite öğrenci ve öğretim üyelerinin, idari kadronun yanındayız." Bildiriyi imzalayan sanatçı ve yazarlar: Alper Canıgüz, Aslı Biçen, Aslı Der, Aygen Tezcan, Ayhan Akkaya, Aykut Altın, Aylin Aslım, Aysel Yıldırım, Aysu Yumuşak, Ayşe Tütüncü, Banu Açıkdeniz, Başar Başarır, Bedirhan Dehmen, Beril Sarıaltun, Birgül Oğuz, Burcu Yankın, Burçin Tetik, Bülent Somay, Büşra Karpuz, Celal Mordeniz, Cem Uçan, Cüneyt Yalaz, Defne Suman, Deniz Yüce Başarır, Dilek Emir, Dilek Özer, Duygu Dalyanoğlu, Elif Karaman, Elvan Kıvılcım, Emel Kurma, Emin Alper, Emrah Kolukısa, Ezgi Karadayı, Feryal Öney, Feryal Tilmaç, Füsun Çetinel, Genco Gülan, Gizem Aksu, Gönül Kıvılcım, Gülce Başer, Gülsevin Kıral, Günkut Güven, Hale Tenger, Haluk Polat, Hande Ortaç, Hikmet Hükümenoğlu, İlke Yiğit, İlker Yasin Keskin, Karin Karakaşlı, Kerem Eksen, Kerem Kurdoğlu, Levent Soy, Maral Çankaya, Neslihan Acu, Neslihan Önderoğlu, Nurdan Gürbilek, Orhan Cem Çetin, Pelin Batu, Rûbar Dindar, Selda Öztürk, Selen Uçer, Şerif Erol, Vedat Yıldırım. |
|
||||
|
||||
Cenk
Burası sadece şiirlerin paylaşıldığı bir yer Yıllardır başka amaçla kullanmadım İnsan ne olursa olsun saygısı olmalı, Burayı çakallar bildiri assin diye açmadım Şimdi bildirinida alıp başka kapıya asmalısın, Yoksa bağnaz Faşist olduğunu anlamalısın, yani ötede beride değil kendinde aramalisin Zitat:
Geändert von 1insanol (16.01.2021 um 02:23 Uhr). |