Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 13.08.2005, 14:13
unknown

Standard Ölü eti yiyorsun :o)

Yapmadigimi ne biliyorsun ?..
Alt 13.08.2005, 14:14
unknown

Standard Bakiyorum

Kendin Yazip kendin Cevapliyorsun )

Kac tane suratin var ?..
Alt 13.08.2005, 14:15
Benutzerbild von balikiz
balikiz balikiz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Konusmandan belli oluyor

yoksa sen türkcemi namaz kiliyorsun? :-)
Alt 13.08.2005, 14:15
unknown

Standard anlamadigini biliyorum..

Cünkü Ben ISLAM dan Söz ediyorum.. UZZA dan degil..
Alt 13.08.2005, 14:18
Benutzerbild von balikiz
balikiz balikiz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Nein!

Du kopierst hier irgendein Kauderwelsch, das kein Mensch versteht, und dann gibst du ein "Kommentar" von dir ab, dessen Sprache ich nicht verstehe. Sorry...
Alt 13.08.2005, 14:30
unknown

Standard Gayet tabii Türkce kiliyorum

Sen nasil kiliyorsun ? )

ne söyledigini anlamadan mi ? )

Biliyor musun bu tür namazi Kuran RED ediyor )

Ne söyledigini bilmeden namaz kilanlari Sarhoslar ve geri zakalilar Katagorisine sokup onlarin Ibadetleri kabul edilmez cünkü ne söylediklerinin Bilincinde degillerdir diyor..

Sen simdi Nemrud un kuran da gecen bir sözü ile ki O söz:

** ALLAH benim !..Ben sizin Ilahinizim * seklinde geciyor ) Bu sözle Namaz mi kilacaksin anlamadan bilmeden )

YAKISIR !..
Alt 13.08.2005, 14:33
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard sendeki suratsizlik hani insani

belki üzer ya, okumayi ögrendiginde tekrar neyi cevaplamisin konusalim olur mu?

okuma özürlülere vaybee bence özel okuma kursu acsin, ben ders vermede yardimci olabilirim.
Alt 13.08.2005, 14:37
unknown

Standard BU Bir ITIRAFTIR :o)

Bak anlamiyorum dedigin Senin FIKIHIN )

Yani DIN dedigin..

Iste Sen Kuran i da anlamadan Ibadet edip müslümancilik oynuyorsun ve bunu da itiraf ediyorsun..

O halde Anlayabilecegin bir dille ögren
Alt 13.08.2005, 14:39
unknown

Standard Üc aylarin islamdaki yeri

Yazan Kişi: Guven2003
Tarih: 08-19-04 21:47

Sevgili arkadaslar
Faydasi olur umuduyla sizlerle assagidaki yaziyi paylasmak istedim
insallah azda olsun bu konu hakkinda bilgi ediniriz.

saygilarimla

ÜÇ AYLAR

İslâm"ın mübarek saydığı hicrî kamerî aylardan Recep, Şaban ve Ramazan ayları. Bu aylar ve diğer dokuz ayın süreleri, ayın hareketlerine göre belirlenmektedir. Kameri ayların süresi, şemsî ayların süresine nazaran değişiklik arzeder. Kamerî sene, şemsî seneden on bir gün daha kısadır. Ayrıca kamerî ayların diğer bir özelliği şemsî aylarda olduğu gibi senenin aynı mevsimine değil, değişik mevsimlerine tesadüf etmesidir. Mesela, kamerî bir ay olan Ramazan ayı, senenin mevsimlerini dolaşır. Hicrî ve kamerî aylar arasında küçük önem taşıyan ve "üç aylar" diye adlandırılan Receb, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylar olarak kabul edilirler. Bu ayların Müslümanlarca önemli ölçüde değer kazanmasının sebepleri arasında Hz. Peygamber (s.a.s)"in bu aylar hakkında verdiği haberler gösterilebilir. Rasûlüllah (s.a.s) bir hadis-i şerifinde; "Recep Allah"ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır" buyurmuştur. Ayrıca Peygamber Efendimiz, Receb ayı girince, " Âllahım! Receb ve Şabanı bize mübarek kı!! Bizi Ramazana ulaştır" diye dua ederdi.

Üç ayların değerini ifade eden diğer bir önemli özellik ise beş mübarek kandil gecesinden dördünün bu aylar içinde olmasıdır. Regaib gecesi, Recep ayının ilk cuma gecesine, Mirac gecesi, Recep ayının yirmi yedinci gecesine, Berat gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesine, Kadir gecesi ise Ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastlar.

Hz. Peygamber (s.a.s) Şaban ayında çok oruç tutardı. Hz. Aişe, Rasûlüllah (s.a.s)"ın bu aydaki orucu hakkında şöyle der: "Şaban ayındaki kadar çok oruçlu olduğu bir ay görmedim" (Tecrid-i Sarih, VI, 295).

Ramazan ayının fazileti ise çok daha yücedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmaktadır: "Ramazan geldiğinde Cennet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar da bağlanır" (Müslim, Kitâbu"s-Sıyam, 1).

Receb ve Şaban ayları, rahmet ayı olan Ramazanı karşılayan aylar olup Ramazan ayının müjdecisidir. Dinimizde ayrı bir değeri olan üç ayların, kişide insanî özelliklerin olgunlaşmasında ve iradenin kontrol altına alınmasında rolü büyüktür. Zira Receb ve Şaban aylarının feyzinden ve bu aylarda bulunan Regaib, Mirac ve Berat gecelerinin rahmetinden istifade yolunu tutan bu kişi Ramazan ayında ise her türlü kötülükten kendini uzak tutar ve insanî vasıflarının artmasına gayret eder. Nihayet Kadir gecesinde yapacağı ibadet ve tevbe ile manevî hazza ulaşır.

Bu nedenle özellikle, bu aylarda bol bol istiğfar etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kur"ân okumak ve dua etmek en uygun davranışlardır.

**

Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 08-21-04 00:05

Bakalim Kuran Haram aylari yani Müsriklerin kutsal aylarini nasil anlatiyor ?

MAIDE:

Asıl hikmet eşyanın tabiatı değil, onların yaratıcısı ve "her şeyi kuşatıcı" olan Allah"ındır. Din açısından bu helal ve haram da sırf onun iradesinin eseridir. Bunun için: Ey iman edenler ne Allah"ın şeâirine, yani iradesini gösteren merasim ve dini sorumluluklarına, ibadet ve taatlarına nişane olanı işaret edici alâmetlerine, mesela hacc için ihram , mikatlar, cemreler, Safa ve Merve, Meş"ar-i haram, Arefe ve rükun, tavaf ve sa"y, kurban, traş olma ve ıhlal gibi menasik denilen şiarlara ve ne bu alâmetlerden sayılan haram aya, yani savaş haram olan receb, zilkade, zilhicce, muharrem dört aydan birine (Bakara Sûresi 2/194. âyetine bkz.) ve ne hedye, yani Kabe"ye hediye edilen kurbanlıklara, ne de kılâdelere, yani kurbanlık nişanesi olmak üzere kurbanlıklara herhangi bir şeyden takılan gerdanlıklara ve özellikle bunların takıldığı gerdanlıklı kurbanlıklara, ve Kabe"ye doğru gelenlere, Rabblarından hem bir fadl (dünyaya ait bir ticaret) ve hem hoşnutluk ümit ederek ziyaret kastedenlere hürmetsizlik etmeyin. Yani bütün alametlere hürmet edin, hürmeti terketmeyin. Bu cümleden olarak haram aya savaş ve nesi" (haram ayı tehir etmek) sûretiyle riayetsizlikte bulunmayın, hediye kurbanlık ve gerdanlıkların hürmetini ihlal etmeyin, diğerlerinin sevk ettiklerine hücum etmeyin. Kendinizin kurbanlık götürüp, ona bir nişane takmanız da ihramlının yapacağı işlerdendir. Öyle ise bozmayın, derhal elbisenizi çıkarıp ihrama girmekle ve bundan sonra bunların etlerini sadaka olarak vermekle bu hürmeti koruyun. Hem ziyaret, hem ticaret kastıyla Kabe"ye gelenleri yasaklamayın, hacıların yolunu kesmeyin. Kabe"ye dışardan gelenler de Mekke"ye ihramsız girmesin. Avlanacaksanız ihramdan ve Harem"den çıkıp, hılle (harem dışına) girdiğiniz zaman avlanın. O zaman Harem dışında avlanmaya izin var. Fakat harem avı, ne ihramlı, ne ihramsız hiç bir halde caiz değildir.

Bir zamanlar sizi Mescid-i Haram"dan yasaklamaları sebebiyle bir kavme olan buğz (kızgınlık) sizi kendilerine taarruz ve tecavüzünüzle günaha sokmasın, şeârie hürmetsizlik etmek cürmüne düşürmesin. İbnü Kesir ve Ebu Amr kırâetlerinde "hemze"nin esreriyle okunduğuna göre: Bir toplum sizi Mescid-i Haram"dan men ederlerse, onlara buğz ve kininiz şeâire hürmetsizlik ederek kendilerine tecavüz etmeniz suretiyle sizi günaha sokmasın. iyilik ve takva üzerinde yardımlaşın da, günah ve düşmanlık üzerinde yardımlaşmayın, ve Allah"tan korkun, bu emirlere karşı gelmekten çekinin. Çünkü Allah"ın azabı çok şiddetlidir, dayanılır şey değildir.

Rivayet edildiğine göre bu âyetin başlıca iniş sebebi Benu Dubey"a b. Sa"lebe"den Hutam b. Hindi Bekri olayı olmuştur .Bu Hutam Medine"ye gelmiş, atlarını Medine dışında bir yere bırakmış, yalnızca Peygamberimizin huzuruna varmış, bir kavmin davetçisi olduğunu ve arkadaşlarıyla beraber gelip müslüman olacaklarını vaad etmiş. Çıktığı zaman Resulullah: "Bu adam bir günahkar yüzüyle girdi ve bir hain kafasıyla çıktı" buyurmuş. Sonra Medine"den çıkmış, Medine halkının yayılmakta olan develerine rastgelmiş sürmüş götürmüş ve şu recez bahriyle söylenmiş şiiri söyleyerek gitmiş:

(1) Haber alınınca takip edilmiş, yetişilememiş, ertesi sene yani kaza Umresi senesi Bekir b. Vail hacıları yanında Yemâme"den çıkmış, hacca gelmiş ve beraberinde hayli ticaret malı varmış. Sürüp götürdüğü develerden bir çoğunu gerdanlıklarla süsleyip Kabe"ye hediye olarak sevk etmiş. Müslümanlar karşıdan bunların geldiklerini işitince karşılayıp vurmak için Resulullah"tan izin istemişler, bu âyet inmiş, izin verilmemiştir.

Kaza Umresi zilkade ayında vaki olduğundan "eş-Şehra"l-Haram" önceden ve bizzat buna işaret demektir. Diğer taraftan İbnü Zeyd"in rivayetine göre Mekke"nin fethi senesi müşrikler de Kabe"yi ziyarete geliyorlar ve Umre"ye giriyorlardı. Müslümanlar, "ey Allah"ın Resulü bunlar müşrik, biz de bunları bırakmayalım baskın edelim" demişler. "Kabe"ye doğru gelenlere engel olmayın" âyeti nazil olmuş, Hudeybiye"yi hatırlatan kısmı da buna daha çok yatkındır.

Bu rivayetlerde gösterilen nüzul sebebine göre yalnız müslüman hacıların değil, müşriklerin bile Kabe"yi ziyaretten yasaklanmamalarını emreder ve hoşnutluk isteği kendi mezheplerine göre "kendi kanaatlarınca" demektir.

(Elmali li Tefsir)

Kuran in anlattigi Müsriklerin haram aylarda kabe yi ziyaretten yasaklanmamalaridir. Cünkü bu aylar onlarin kutsal aylaridir kendi inanclarina göre ziyaret haklari vardir..

Kuran in dedigi budur..

Sizin dediginiz nedir ?..

Sakin sizin dedikleriniz Müsriklikten Müslümanliga geciste ki haklarinda :

Onlar iman etmediler seklinde ayet vardir..kendi geleneklerini-inanclarini Islam a empoze etmesinler ?..
sizde bu aylar kutsal deyip bir hataya düsmeyesiniz ?

Olur a ?..

)

**

Yazan Kişi: Lantis
Tarih: 08-23-04 03:46

verilen bir bilgi filan yok.
sadece;

<a href="redirect.jsp?url=http://www.sevde.de/MubGeceler/mgeceler.htm
http://www.prensip.net/onemli/ucaylar.htm
http://www.kadinlarkulubu.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=557

sayfalarindan" target="_blank">http://www.sevde.de/MubGeceler/mgeceler.htm
http://www.prensip.net/onemli/ucaylar.htm