| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
NİSAN YAĞMURU - I -
*** Bestesi eylüldü gözün gözümde Saadet makama çalsın tamburu Sarmaşık misali sardı gönlümde Ömrüne bereket nisan yağmuru Sensizken sevdası sahili yoksul Erguvan açacak bekler İstanbul İster dinmesin hiç yağ usul usul Ömrüne bereket nisan yağmuru Sökülmez ilmeği kâlpte kementi Hasret soluğumda bağlı tülbenti Gün geceme tanık sal nihaventi Ömrüne bereket nisan yağmuru Pembe kumaştandı güzel hayâli Gördüm süzülürken kuğu misâli Gönülde yüzdükçe umduk visâli Ömrüne bereket nisan yağmuru Defter arasından o son yaprağa Duamdın doğacak mutlu şafağa Aşkınla su verdin çorak toprağa Ömrüne bereket nisan yağmuru Kadere yazılmış hayat öykümüz Sonsuza sevdayı sarar ülkümüz Beraber ıslandık bizim türkümüz Ömrüne bereket nisan yağmuru Talip 30.04.2017 |
|
||||
|
||||
Aybüke
AYBÜKE
(Batman Kozluk’ta şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın aziz hatırasına…) Varsın kuduz köpekler, salya –sümük havlasın Sanmayasın Avrupa, milletim pısıp-çöke. Maşaların bizleri pusu kurup avlasın Şehadeti içerek can veririz biz köke Al bayrağa karıştı, temiz kanın Aybüke! Ruhun elbet yaşıyor şimdi yedinci katta Tüm şehitler bekleşir seninle aynı hatta Peygambere komşuluk bilesin nefis tatta. Vatanın çocukları kabrine güller döke Al bayrağa karıştı, temiz kanın Aybüke! Vatan olmak zor kızım, bu topraklar kan ister Malazgirt’ten bu yana milyonlarca can ister İstanbul fethi gibi Fatihlere şan ister Eğitimci neferler sen gibi fidan dike Al bayrağa karıştı, temiz kanın Aybüke! Durduramaz kimseler, bu kutlu yürüyüşü Yesevi kolu gibi kıtayı bürüyüşü Bu yılan soylarının biliniz çürüyüşü İzinden gelen canlar haine yapar pike Al bayrağa karıştı, temiz kanın Aybüke! İsmail Süklüm |
|
||||
|
||||
Yobazlar bir avuc saniyorsunuz ama,
Mustafa Kemalin askerleyiz,dünyanin en büyük ailesiyiz,kürtüyle ,türküyle,alevisiyle,ermenisyle,cerkeziyle,laziyla ,Mustafa kemalin askerleyiz buradayiz,hayatin icindeyiz,hayatin lokomotifiyiz.. hic olmadigi kadar el eleyiz.. |
|
||||
|
||||
Genleri doyuran aşk
Genleri doyuran aşk
Hücreler terleten aşk halen masukun arar, aşkı yitirmiş şeytan kılmak istiyor karar ab-ı hayat,menba-i alemimdeki hilkat, anasır-ı erbaamızdır aşk, yaşamak için hayat Bulamazsınız gen havuzlarında onu asla--- Mecnun: leyla leyla diye dağları inletirken feryatu figan-ile Leyla: Buyur sana geldim artık süs, dağları çatlatacaksın bu iman-ile Mecnun; sende kimsin be fani girme leylamile arama , merhem olmaya çalışma aşk membai yarama. O leylada masukunu bulmuştu, Yaratandan ötürü yaratığı sevmekle aşka doymuştu Aşkın kanunu bu, yök olacaksın muhatabına,,,, kör olacak kafa gözlerin, ermek istiyorsan, ebedi vuslatina... i.a.1insanol |
|
||||
|
||||
AKP li bir arkadaş sormuş KOYDUK MU Demiş. EVET koydunuz Tebrik ederiz.
Gerçekden Bizim için ACI oldu.. Anlamadığımız şu, niye bu kadar sevindiniz ilk defa Koymuyorsunuz ki 15 Yıldır Sürekli Koyuyorsunuz. Masumları Kumpasla Hapse Koydunuz, Genel Kurmay Başkanını kumpasla kodese Koydunuz, FETO yu, APO yu adam yerine Koydunuz, Halkı asgariye köle edip, Paraları cebinize Koydunuz, Çözüm sürecini bir fırına bir buzdolabına Koydunuz, Medyaya el Koydunuz, Devlet kurumlarına vasıfsız Sahte diplomalıları koydunuz, Limanlara yabancıları Koydunuz, Dini siyasetin Merkezine koydunuz, Paket Paket makarnalarla paket paket açılımlar Koydunuz, Torba Torba kömürler le TORBA TORBA yasalar Koydunuz, Çalıntı sorularla Üniversiteye Akademilere HARP okullarına adam Koydunuz, Suriyelileri sınavsız kamulara, Türkiye Cumhuriyetinin çocuklarını sokakta Koydunuz, Bakan, vekil çocuklarına askerlik yaptırmayıp, gariban çocuklarını tabuta Koydunuz, Kadınların Madencilerin Fıtratına Koydunuz,Yetmedi Adaletin, Ekonominin, Eğitimin, Hayallerin, ormanların, Tarihin, Sanatın, Estetiğin, Devletin, Milletin a...Koydunuz. Bir Tek Şeye Koymadınız; ELİNİZİ VİCDANINIZA... alinti : yaziyi yazan $ahsin ismi malesef yazmiyo Geändert von Lara__ (24.06.2017 um 03:14 Uhr). |
|
|||
|
|||
Hiyarrrr
anadoluda bir cümle var, tam senlik
"kim sikim hiyar diyorsa, bir tutam tuzl alip pesinden kosuyorsun" sana hiyar bile cok DulFrau, bamya neyine yetmiyor |
|
||||
|
||||
Bu Millet
Bu Millet tarihin, her bir yerinde
Vatana yan bakan, gözü oymuştur Türklük şuuru var, kalpte, derinde Tam yedi düvele, karşı koymuştur Çin’den, Avrupa’ya, uzanan yolda Gerek bozkırlarda, gerekse çölde Yeter ki bir Türk’e, yurt için öl de Çünkü şahadeti, kutsal saymıştır Her vatana insan, bir bedel öder O yüzden her bir fert, canını adar Ülkenin başına, geçen her lider Sırtına ateşten, gölek giymiştir Yiğitlik ve mertlik, kanında vardır Kahbelik, namertlik, her Türk’e ardır Türk’e düşman olmak, akla zarardır Sonun da mutlaka, boyun eymiştir Yemen de, Cezayir, Trablusgarpta Çanakkale denen, o büyük harpta Kurtuluş savaşı, Afyon, Antepte Namını, Dünya’ya, böyle yaymıştır Şahittir Türklere, bu Anadolu Askerdir ocağı, peygamber yolu Her yüzyıl zaferle, şölenle dolu Kaç namert bakıpta, korkup caymıştır Lüzumsuz kurbandır, Türk olan ere Dolaşır göğsünü, hep gere gere Hoş görü, adalet, geldi her yere Tüm Dünya namını, böyle duymuştur Sadık DAĞDEVİREN Aşık Lüzumsuz |
|
||||
|
||||
Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde
Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde
Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu. Varıp eşiğine alnımı koydum Sanki bir yeraltı nehri kaynıyordu. Gözlerim yollarda, bekler dururum ’Nerde kardeşlerim’ diyordu bir ses. İlk kıblesi benim ulu Nebimin Unuttu mu bunu acaba herkes. Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde Götür Müslüman’a selam diyordu. Dayanamıyorum bu ayrılığa Kucaklasın beni İslâm diyordu. M.Akif İnan .................................................. ................ Mescid-i aksa`lan ruhen buluştum ----.............................. Mescid-i aksa`lan ruhen buluştum Mescid-i aksa`lan ruhen buluştum Dedi bana: anlarmısın dilimden, Ben işgal dayken sen özgürmüşün? Kır zincirlerini gel tut elimden Mekkeden ol Nur bana gelmişti, Peygamberler bende namaz kılmıştı, Ben şimdi tagütün esaretinde, Kırın zincirleri tutun elimden Beni işgal eden sizide etmiş, Elinizdekiler küffara gitmiş, Uyanın artık kıyama kalkın, Kırın zincirleri tutun elimden Nice kahramanlar tuttu elimden, Onların hasreti çıkmaz ruhumden, Birleşin artık ey Müslümanlar,! Kurtulalim siyonizmin elinden i-a...1insanol Geändert von 1insanol (23.07.2017 um 12:53 Uhr). |
|
||||
|
||||
Canana, Cana
Şen gülüşler sarsın, dudaklarını
Hüzün bulutları, değmesin sana Kabul etsin mevlâ’m, adaklarını Ağrımasın başın, sevdadan yana Şiire can veren, kalemdir kaşın Bir bir gerçek olsun, hayalin düşün O ela gözlerden, inmesin yaşın Sal gitsin özlemi, gülüver bana Engeller, art arda, devriliyorken Dört yanın huzurla, çevriliyorken Saçların sevinçle, savruluyorken Mutluluklar yükle, her geçen an’a Ömrümü bu aşka, vakfediyorken “Seni seviyorum” ey yâr diyorken Adın dizelere, nakşediyorken Aciz kalır inan, sözdeki mâna Ben aşkım uğruna, yaptım herşeyi Uçarım sevinçten, sevdiğim deyi Kendi ellerimle, sunayım mey’i Gözlerime bakıp, iç kana kana Umutlar gönülde, dolaşır şevkle Evet sözcükleri, birleşir aşkla Tamamlanır akit o, sırça köşkle Vuslattır götüren, hep mutlu sona Elbette sevdadır, yaşamın özü Sevenler ne yapsın görmeyen gözü Lüzumsuz söylerken sonunda sözü Selamlar gönderdi, canana, cana Sadık DAĞDEVİREN Aşık LÜZUMSUZ |
|
||||
|
||||
Arakanda yine zulüm yine kan
Arakanda yine zulüm yine kan
Arakanda yine zulüm yine kan, Dayanamaz bu vahşete hiçbir can, Zulüm arşa çıktı hangisine yan, BM sabıkana vahşet yazıyor, Suspus olmuş aval aval bakıyon Çoluk cocuk odun gibi yaktılar, Kaçanları hançerleyip astılar, çok vahşi bir soykırım yaptılar, Oluk oluk kanlarımız akıyor, Suspus olmuş bütün dünya bakıyor Tek bir suçları var (!) Müslüman olmak, Ağır cezası bu ateşte yanmak, Bizim tepkimızda ancak kınamak Budistler açıkça insan yakıyor, Suspus olmuş bütün dünya bakıyor Aldatmasın bizi süslü yalanlar, Başsız paramparça tüm müslümanlar, Türk Hilafet devletini yıkanlar, Bir asırdır bizi yakıp yıkıyor, Suspus olmuş bütün dünya bakıyor Tefrikaya Mevla yardım yollamaz, Birlik olsak kimse bizi yakamaz, Hiçbir karanlık baki kalamaz, Dünya mazlumları bizi bekliyor, Müslümanlar suspus olmuş bakiyor |