Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 09.04.2005, 09:54
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard herhalde bütün aleviler komunist degil!

iste kesinlikle öyledir. bu nasil sizler icin gecerli ise digerleri icinde gecerlidir. belkide cemevlerini basanlarda sizin kömünist ex alevilerinizdendir.
Alt 09.04.2005, 09:59
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard erbakan ilimin bu boyutu

bilip bilmedigini ben bilmiyorum, ama gercek ilim konusunda bilgi edinmek isteyenlere rene guenon"u tavsiye ederim.
Alt 09.04.2005, 11:10
unknown

Standard Kerio kardes mesele ERBAKAN degil...

Erbakan ayaklari ile amac ISLAM´a camur atmak... Tabiiki Türkiyede sevilmeyen adam ilan edilen Hoca üzerinden önün deger yargilarina "laf atmak" daha kolay oluyor..

Olay hocaya sempati yada antipati beslemek degil, olay ISLAMIN GERCEKLERINI populist olmayan birisi kanali ile en had safhaya indirmek...
Alt 09.04.2005, 11:35
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Allah akil fikir versin! :)

Hiristiyanlarin cogu incil zamaninda insanlar tarafindan degistirildigi kabul ediliyorsa bunlarin dogru olup olmadigini sen düsün
isayi tanrilistirilamanin nedenini gecen sene bana bir hiristiyan arkadas anlatmisti, ilginc. Allah"in sifatlarini kücümseyecek kadar düsüp bunlari iddia eden insanlar, Allahin sifatlarinda eksiklik görenler anca bunlari söyleyebilir. Bundanda Isanin tanri veya tanri oglu oldugunu söyleyebilenlere Allah akil fikir versin!

Gönderilen Peygamberlerin hepsi insandi. Insanlara Allahi anlatmak icin gönderilmislerdir. Hasa Allah kendi dünyaya kendini hapsedip insan sekline girmesi veya "oglunu" yollamasi inanilamaz bir sey. Allahi bu kadar aciz göstermek yanlis degilmi? Hz. Isa"nin gösterdigi mucizelerin cogu, benzerleri ve baska mucizeler diger Peygamberler tarafindanda gösterildi. Hz. Musa"nin zamaninda bir alam öldürme olayinda, ölünün (belirli olaylardan sonra)kalkip onu kim öldügünü anlatmasi gibi? Yoksa siz Hz. Musayidami inkar ediyorsunuz? Yada hasa onadami tanrinin oglu veya tanri diyorsunuz?
Alt 09.04.2005, 11:35
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Dela -

Ateist-teist-eist-ist-st-t--Fena degil gidisiniz!
Yani teorinize dogru gidiyorsunuz:-)Yokluk alemi!

Gelelim kopyaadigin sacmaliklara

Allah`i hakkiyle ancak alimler tanir..

O sinorsuz ilmiyle evreni ve icindekileri var eden, alemerin tasarimcisi, var edicisi, hayat veren, öldüren, dirilten yegane ilim sahibi olandir!

Yaratani, ve onun ilminin yüceligini bir nebze anlayabilmek icin, teori babinda olsun, pratik babda olsun, burdan ise baslamak gerekir..

aksi halde, ne YARATAN, nede yaratiklar hakkinda gercek bilgiye yaklasilmaz..
sebeplerle ugrasilir, halbuki her sebebin bir hedefi vardir!

kisa bir misal verecek olursak, bir bilgisayarin, Mühendisini kendi maddeleriyle kiyaslamasi," gördügünüz gibil beni var eden hacmimdeki maden ve materyallardir" demesi kadar basit olur..

Bundan dolayidirki; insan yaratan hakkinda fikir yürütmek istiyorsa, ya ona inanacaktir, yada inanmadigini isbat etme mecburiyeti vardir.!!Ücüncü bir yol susmaktir!!Ilim adina bos söz edenlerin sözleri itibara alinmaz..

Inanan bilginler ya kainati inceleyip gercek ilim sahibine varmislar, yada Fitratlarindaki yaratanin imzasini evrende arastirmis ve görmüslerdir..
Inanmayanlarsa;,asirlardir her yolu deneyerek yokluklarini isbat etmeye ugrasiyorlar..bunun mümkün olmayacagini gelismekte olan evrensel ilimlerde yüzlerine carmaktadir..

konuyu toparlarsak, derizki,YARATANIN ILMINI YARATIKLAR HAKKIYLE KAVRAMASI MÜMKÜN DEGILDIR.Sadece Bildirdigi kadar kavrayabilinir..

Yaratan zaten, bize evreni incelemeyi tavsiye ediyor, varacagimiz yer onun gösterdigi yol oldugunu vurguluyor..

kURAN bir teori kitabi degildir,bugün kabul ettigini yarin inkar eden bir bilim dalida degildir!!Nihai hedefi gösteren ilim deryasidir!!bazi bilimsel deneylerin onun gösterdigi hedefe varmasi bunun bir isbatidir..

sadece basit görünen bir bilimsel veriyle sözlerimizi noktaliyorum

Yil..1960.ler.Anne sütü,pek önemli degil..Bilhassa ABD de anne sütünde bulunmayan ,mamada bulunan, bir madde ke$f edildigi iddia ediliyordu..ilim(!) adina , mama nesli doguruyorlardi..

Yil..1980 ler Anne sütü,sadece ilk dört ay icin önerilmeye baslandi.Dört aydan sonra anne sütü ,sadece “Sudur beslemez”deniyordu..

Yil..1986 ler Anne sütü ,ilk alti ay icin önerilmeye baslandi..

Yil ..1993 ler Anne sütü,iki yil süreyle önerilmeye baslandi.Anne sütünün ikinci yildada icindeki besinlerin eksilmedigi ilmen isbat edildi.

Yil..M.S 600 ler.Yani 14asir evvel...

”Anneler cocuklarini iki tam yil emzirirler”k.k Bakara 233

“Biz insana anne ve babasini tavsiye ettik.Anasi onu
zahmet üstüne zahmetle ta$imi$tir.Sütten kesilmesi ise iki yil sürmü$tür.”(K.K lokman 14)
Alt 09.04.2005, 11:39
unknown

Standard Ama yinede su hataya düsmeyelim kardes:

KURAN-I KERIM bir FEN KITABI degil ! Burda Kuran´dan cikarilan onlarca BILIMSEL örnek verilebilir... DIN karsitlarida onlarca celiskili örnek verebilirler...

Müslümanlarin yaptiklari en büyük hata, daima SAVUNMA POZIYONUNA gecmeleri ve illede KURANI KERIMDEN alintilar yaparak ve örnekler vererek HAKLILIGIMIZI savunmak... Bu hataya bende SIK SIK düsmekteyim...
Alt 09.04.2005, 11:45
Neuer Benutzer

Standard Bende bir kac gündür..

bunu ariyorum. Bir yerlerde oldugunu görmüstüm. Ama insan bir seyi arayinca bazen göremiyor demek Ama dün bir hocaya sordum, Allah ondan razi olsun.. sonra bu konuya yakin konulara dahil baska ayetler:

Hz Muhammed"in bütün insanlara gönderildigine dahil: Sebe 28

Peygamber"in en güzel ahlaka sahip olduguna dahil: Kalem 4

Peygamber"in keyfine göre görüsmeyecegine dahil: Necm 3

Peygamber"e salât ve selam: Ahzab 56

Peygamber"e saygi: Nur 62, 63; Hucurât 1-5

Peygamber"in sözün vahiy olduguna dahil: Necm 3-5

Allah"a sükür bunlari buldum
Ama daha var. Kuran"i acip okumakta fayda var, egerki kurtulmak istiyorsaniz. Allah"in rahmeti insaallah iman eden insanlar üzerinde olur.

Vesselam
Alt 09.04.2005, 11:55
Neuer Benutzer

Standard Baslamisken, eniskaya gibileri kuran

cok güzel tarif ediyor. Sana yahudi demek istemiyorum, sadece yaptiklarini kast ediyorum. ;O)

Maide 41

Bakara 67-71: burada birde su anlatiliyor.. soru sormaktan bildiklerini yanasamayanlara, bundan uzak durmalari tavsiye edildigini anlayabiliriz. Allahin emri oldugu icin uygula, bos bos soru sormayi birak. Bazende emirlerin faydalarini anlayamiyor insan. O insanin acizligi, daha o kadar ilerleyemeyisinden. Ama seytana uyup soru sormaya devam ederlerse azabin onlar üzerine olacagini görebiliriz.
Alt 09.04.2005, 12:31
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard palo lu sende alevilik oldugunu

herzaman tahmin etmistim senide dedeler üslemis demek hahahahaha :O=)))
Alt 09.04.2005, 12:34
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard bati demokrasiyi seyi gibi salliyor

ve istedigi kilifa sokuyor yahuu meyerse avrupanin cogu Krallik lan hala yönetiliyor

21 ci yüzyilda papa ya ne ihtiyac varki canim bizimde Halifemiz yok biz onlardan daha top moderniz :O=)))
Antwort