Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 12.01.2005, 23:30
eniskaya

Standard Sünnet ve Mezhepler keinlilkle Kuran

altidir... yani Kurandan üst olamazlar.....

Kuran okunur anlasilir ve zamanin sartlarina uygun sekilde yorumlanir.....

Sendende benzeri bir aciklama duyalim bari... acuh wenn es das gegenteil ist....

Ama en azindan kendi sözün olsun bari
Alt 13.01.2005, 03:43
eniskaya

Standard Banane.....

Sen daha doygrusnu biliyorsan yaz bizleride aydinlat...... yada senin Hocalarina sor..... onlarin aciklamalarini yaz buraya.....

Kuranda zorlamak yoktur.... herkes hür iradesiyle ve kalbindeki seytanlariyla basbasadir......

Eger aksamlari yatagina yattiginda huzur ve sukunet icerisinde olabiliyorsan ne mutlu sana.

Ben kesinkes, kendi dinice ibadet edip, diger Vahyii dinleride kabul eden her kimse mutlaka cennete gidecektir....

Mesela..... bir Yahudi, kendi dinini dosdogru uygulayip, hem Hiristiyanligi hemde Müslümanligi ve diger Semavi dinleri kabul eden biri olarak elbette cennete girecektir....

Ayni bizler gibi... bizler tüm semavi dinleri kabul ediyoruz.....

Ali-Imran 199

Ehlikitap"tan öyleleri var ki, Allah"a, size indirilene ve kendilerine indirilene inanırlar. Allah karşısında ürperirler; Allah"ın ayetlerini basit bir ücret karşılığı satmazlar. İşte bunlar için Rableri katında kendilerine özgü ödüller vardır. Allah, hesabı, çabucak görüverir.

Bir Hiristiyana sor.... sadece Hiristiyanlar cennete girecektir der, bir Yahudi sadece Yahudiler cennete girecektir der, hele hele Müslüman kendinden baskasini cennete sokmama pesinde......

Ama iste Allahin bizlere lütfettigi din bambaska......

Zamaninda bende sizler gibiydim.... Allahtan saatlerce durmadan okuyabilmem sayesinde, viraji alabildim.......

Yani artik sizlerin söylediklerini kimse yutmuyor.....

Koskoca Elmalilinin Tefsirini veya Süleyman Ates Hocanin cagdas Tefsirini begenmeyen birisi, onlardan üstün olmak zorunda.....

Ben senin iyi niyetliligine inanmiyorum
Alt 13.01.2005, 12:11
Benutzerbild von bigpuma
bigpuma bigpuma ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sen Gercekten Abtalin TEKISIN

Kuran zamana göre yorumlanirsa.

Maide Süresi 51
Suanki zamana göre yorumluyorum ben ozaman?

Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar

Sense Baska türlü yorumluyorsun Elmali hamdi den örnekler veriyorsun elmali mesebsizdimi yada Mesebe karsi birseymi yazdi.

Kuranin bazi ayetlerini yorumlamak istiyorsun ama yorumun kafana göre neymis avrupali teknolojio bulmus onlara saygili olmamiz lazimmis........
Alt 13.01.2005, 16:44
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard ...

Insanin Tevsirinde belli olur nasil bir insan oldugu. Zaten kendisinin arabcasi varmi bilmiyorum. Neyse bu konulari yeterince görüstük.

Dini savunan insanlara boynumuz kildan ince ama her zamanki dedigim gibi dine zarari dokunanlari sevmem.

Bu is doktorun iyisi ve kötüsü gibidir. Insan sagligini düsünen doktora nasil saygi duyulur ve sadece para icin isini yapan doktorlardan nasil nefret edilir bu iste öyledir !!
Alt 13.01.2005, 16:59
eniskaya

Standard Yine fittirdin sen

Yahu be adam.... zamana göre yorumlamak sence deforme etmekle esit.... sen Ayete baska mana yüklüyorsun...

Sen kim oluyorsunda Ayete baska mana yükleyebiliyorsun.......

Sen kim Elmalili kim...... aralarda ucsuz bucaksiz medeniyet ve kalite farki var.....

Kaldiki, yorumlamak bir görüs belirtmektir... ve bu görüs mutlaka Kurandaki Ayetlere dayali olmak zorunda.....

Sen Ayeti deforme et, seynin havasina göre anla.... ondan sonra deki....

BAK BEN ZAMANA GÖRE YORUMLUYORUM.......

Nah yorumluyorsun.... kendi sahsi emellerine göre deforme ediyorsun.......

Kalkmis burda Elmalilin tefsirini begenmezlik yapiyorsun......

Weiss du was.... verpiss dich einfach mit deinem Scheiß Religion, den du dir selber ausgedacht hast.......

Seninkisi Müslümanlik degil arkadas..... keine Ahnung was es ist......

Bu kadar ugras gösterdim, kaynak verdim..... ama resmen Kurani kabul etmiyorsun.... onun yerine kendi sahsi kitabini kabul ediyorsun... ne yauikki onunda adini Kuran koymussun.....

Bosnuna Kuran demiyor... iteseydik herkesi Müslüman yapardik......

Du bist der beste Beweis dafür......
Alt 13.01.2005, 18:02
Benutzerbild von bigpuma
Neuer Benutzer

Standard Senin Sapik Fikirlerinin Ispati

kendin diyorsun herkes zamana göre yorumlarsa sapik supuk Din cikar diye sizin gibi kel mahmutlar iste kendi kafasina göre yorumladimi Kurani karsimiza sapik bir inanc cikiyor

daha eski evliyalar kadar olamiyorsunuz onlar ne güzel sekilde bize islami tanitmis Allah onlardan razi olsun.........
Alt 13.01.2005, 18:03
Benutzerbild von bigpuma
Neuer Benutzer

Standard salak herif

sen kendin arasira diyorsun ac Kurani oku ve kendin yorumla?

okadar kolaysa bir Ayeti daha acik sekilde acikliyamiyorsun kaldiki baskasina acikliyacaksin

maide süresi 51 inci Ayet bence acik sekilde hiristiyanlari ve yahudilarlere es dost olmamamizi emir ediyor

benim yorumum eyer o Ayeti herkes baska türlü yorumluyorsa Islam ozaman bin bir parcaya bölünmüste haberimiz yokmus tsssssssssss
Alt 13.01.2005, 18:04
Benutzerbild von bigpuma
Neuer Benutzer

Standard Hiristiyan ve Yahudilere Güvenmeyin :=)

Beschämend - Flutopfer kritisieren rücksichtslose Journalisten

Die Flut in den Medien: Leichen und Schicksale möglichst nah, möglichst bewegend. Die hohen Spendensummen - letztlich sind sie auch der Berichterstattung zu verdanken, die viele betroffen macht. Doch rechtfertigt das Bemühen um Spenden alles? Wie erging es den Opfern, die unter Schock zu Interviews überredet wurden? Müssen Kinderleichen in Großaufnahme gezeigt werden, um zu beweisen, dass die Katastrophe Opfer gefordert hat? Mit der Flut - so scheint es - sind auch journalistische Hemmungen gefallen. Zapp über rücksichtslosen Katastrophen-Journalismus.

Untergegangen - Von den Medien vergessene Katastrophen

Das Seebeben in Südostasien wurde oft als ´größte Naturkatastrophe aller Zeiten´ bezeichnet - und die Deutschen spendeten Rekordsummen für die Opfer. Die Wahrheit ist jedoch: In den 70er Jahren gab es in China und Bangladesch ebensolche Naturkatastrophen mit bis zu 665.000 Toten. Doch die Medien berichteten nicht entsprechend und deshalb gerieten diese Unglücke schnell in Vergessenheit. Auch die seit Jahrzehnten anhaltende Hungersnot in Afrika wird kaum wahrgenommen, denn Medienberichte darüber sind rar. Zapp über vergessene Katastrophen.

<a href="redirect.jsp?url=http://www3.ndr.de/ndrtv_pages_std/0,,SPM2488,00.html?/" target="_blank">http://www3.ndr.de/ndrtv_pages_std/0,,SPM2488,00.html?/</a>
Alt 13.01.2005, 19:55
eniskaya

Standard En az yardimi Islam devletleri

yapti.... naber...... neden onu söylemiyorsun ???? heeee

Allahin Jandarmaligina gercekleri niye yazmiyorsun......

Aslina bakarsan sizlerin Hiritiyanlardan fazla farkiniz yok.... onlarda Incili degistirmisler, sizlerde Kurani degistirmissiniz....

Also wo liegt der unterscheid zu euch ????
Alt 13.01.2005, 20:06
eniskaya

Standard Evet sizler böldünüz iste

Islam dini diye bir sey yokki piyasada.....

Islam su haliyle sadece Unide kalan bir din halini almis...... Bazi Üstadlar gercekten dini anlamakta... ama Halk cahil ve su haliyle SEKS sinine ibadet etmekte...... bir kadina merhaba demeyle unu becermisle es deger sayilmakta....... bunuda iste insanlar yapmis....

Kurani yorumlamak, Kurani aciklamak demektir... veya en azindan denemek demektir.....

AMMA.... bunuda ancak bilen icin gecerli... senin ve sizlerin sifir Arapcasi olan, bir Islam Unisi bitirmeyen... ömrünü Kurandaki kiraat dersleriyle gecirmeyenler icin degil......

BEn mesela Kurani yorumlayamam cünkü yorumlayacak kapasite bende yokki.... bu yasimdan sonrada Vahyii inecek degilya bana.....

Ama sana inmis galibaki... Yorum yapabiliyorsun... ama nedense senin yorumun baris dini olan Kurandaki Islami siddet dinine ceviriyor.......

Senin yorumun sonuc olarak Terör yaratiyor.... Küfrettigin Almanlarin usagi yapiyor... nasil bir din simdi seninki ?????

Sen istesende catlasanda patlasanda... Kuranda Ayet var...... Tüm Sefaat Allahindir.... ve Salih Amel isleyen tüm insanlik cennete girecektir.......

Süleyman Atesede Ajan majan dediler.... o da dediki arkadas ben Kuranin Ajaniyim... Ayetler acik ve net söylüyor... sizemi inanacagim yoksa Ayetleremi....

Yani bizler simdi uzman olmayan sizleremi inanacagiz, yoksa 60 yilini Kuran uzmanligiyla geciren bir Süleyman Ates ve benzeri Üstadlarami inanacagiz......

Ihr habt nichts das geringste zu melden..... den Ihr seid keine Wissenschaftler... sondern nur auf der suche nach Macht.... dinide o yönde trecevüze ugratiyorsunuz.....

Ihr seid schuld daran, das Islam als Terör Religion da steht..... und nicht Süleyman Ates....

Einmal nachdenken und dann erst reden
Antwort