| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
Bir ülke gözümüzün önünde tükeniyor
Mısır'ı içine düştüğü durumdan çıkarmak için uluslararası toplum ve Mısırlılara görev düştüğünü belirten Gül "Yoksa Arap dünyasının en önemli ülkesi gözümüzün önünde, halkıyla ve askeriyle tükeniyor" dedi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ben her ölen Mısırlının acısını duyuyorum açıkçası, hepsinin. Herhalde bu ülkelerin dostları olmayanlar da var, onlar da kurşun atmadan karşılarında bu büyük güçlerin tükenmesinden herhalde seviniyorlardır" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan'ın Gebele kentinde, temaslarını izleyen Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mısır'da ölü sayısının arttığına işaret eden Gül, şöyle konuştu: "Resmi olarak 600'e yaklaşan ölü sayısı gayriresmi olarak kimbilir ne kadardır. Şüphesiz ki kabul edilemez bir şey bu. Artık savaşlarda bile bu kadar kayıp olmuyor. Burada asla kabul edilebilecek bir durum söz konusu değil; halka karşı bu şekilde orduyu kullanmış olmak. Bir de şu var ki; bu ülkenin buradan nasıl çıkacağı. Bizim en çok katkımız böyle olur. Böyle bir kaos ortamında, adeta bilincini, şuurunu kaybetmiş bir durum var Mısır'da. Böyle bir ortamdan Mısır'ı çıkartmak çok önemli. Bu bakımdan hepimizin ve bütün uluslararası camianın yardımcı olması gerekir. Bir ülkeye, eğer kendi liderleri, iktidar, muhalefet, sivil, asker bütün bunlar kendi ülkelerinin kaderini doğru bir şekilde okuyup kendileri kendi ülkelerine sahip çıkmazlarsa dışarıdan yapılacak şeyler çok kısıtlıdır. Esas iş Mısırlılara düşmektedir. Yoksa, gözümüzün önünde Arap dünyasının en önemli ülkesi, Ortadoğu'da halkıyla ve askeriyle tükeniyor, ordusu da gidiyor. Bunun bölgedeki dengeler açısından neler ifade ettiğini daha açık söylememe gerek yok." Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaşananların hepsi İslam ve Arap dünyası adına utanç, bugünkü çağda. Herkes de bakıyor, görüyor, seyrediyor dışarıdan, dostları, düşmanları. Dostları bunun acısını duyuyor. Ben her ölen Mısırlının acısını duyuyorum açıkçası, hepsinin. Bunu böyle görüyorum ve onun için daha da kötüye gidişi önlemek için ne gerekiyorsa bunu yapma yönünde aklımızı kullanıyoruz. Herhalde bu ülkelerin dostları olmayanlar da var, onlar da herhalde kurşun atmadan karşılarında bu büyük güçlerin tükenmesinden herhalde seviniyorlardır." ABD Başkanı Barack Obama'nın sözleri ve BM'nin Mısır ile ilgili toplantısının sorulması üzerine Gül, "Söylediği fazla bir şey yok ki. BM'deki toplantıda da bir başkanlık açıklaması bile yok bildiğim kadarıyla" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Gül, "CHP'lilerin "fişlendikleri" iddiasıyla Devlet Denetleme Kurulunu (DDK) harekete geçirme yönündeki çağrısının hatırlatılması, DDK'yı harekete geçirip geçirmeyeceğinin sorulması üzerine, "Cumhurbaşkanı olarak bana sunulan istihbarat raporlarında böyle bir şey hiç görmedim, böyle bir şey olacağını da tahmin etmiyorum. Ancak illegal kuruluşlar ve illegal faaliyetler içinde olanları takip etmek devletin görevidir. Eskiden bunlar çok olurdu. Bunlar bizlere karşı çok yapılmıştır, hep biliriz. Bunlardan Türkiye'nin kurtulmuş olması lazım. Tahmin ediyorum ki öyledir" değerlendirmesinde bulundu. 'İçişlerine karışma değil yardımcı olma' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır yönetiminden gelen "Türkiye, iç işlerimize karışıyor" açıklamasını, "Türkiye'nin bu uyarılarını iç meseleleri kurcalama değil bir dostun duyduğu üzüntü, yaşadığı şok ve onların dikkatini çekip, onlara yardımcı olma şeklinde görmek gerekir. Yardımcı olmak istiyoruz" sözleriyle değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül, "İnsan hakları meseleleri artık iç mesele olmanın çok ötesine geçmiştir" şeklinde konuştu. SABAH |
|
|||
|
|||
BULUTLAR ADAM ÖLDÜRMESİN
Analardır adam eden adamı aydınlıklardır önümüzde gider. Sizi de bir ana doğurmadı mı? Analara kıymayın efendiler. Bulutlar adam öldürmesin. Koşuyor altı yaşında bir oğlan, uçurtması geçiyor ağaçlardan, siz de böyle koşmuştunuz bir zaman. Çocuklara kıymayın efendiler. Bulutlar adam öldürmesin. Gelinler aynada saçını tarar, aynanın içinde birini arar. Elbet böyle sizi de aradılar. Gelinlere kıymayın efendiler. Bulutlar adam öldürmesin. İhtiyarlıkta aklına insanın, tatlı anıları gelmeli yalnız. Yazıktır, ihtiyarlara kıymayın, efendiler, siz de ihtiyarsınız. Bulutlar adam öldürmesin. Nazım Hikmet |
|
|||
|
|||
Cocuklari bu kadar seven, insanlari bu kadar seven birisi zor görülür
https://www.youtube.com/watch?v=BGfI2e_5fkk |