Wir werden erzogen und aus uns wird mit Gewalt das Gute rausgeprügelt.
Sie ziehen an den Haaren der Vernunft und legen es vor unsere Füße, in der Hoffnung, Mitleid zu erwecken und wir sie in uns aufnehmen. Können die sich nicht vorstellen, dass wir absichtlich drauf spucken werden? Wir gehen mit der Zeit und die ist weise, als alles Andere. Sie lehrt uns nur Wahres und bestraft uns gerecht. Der Mensch hat sich für die Ewigkeit selbst zujagen. Hin und Her gehetzt von allen Regeln und Gesetzen des Lebens wirst auch Du irgendwann erschöpft und besinnungslos zum Boden sinken, dahin wo einst deine Rettung, die Vernunft, dein eigentliches Ziel lag und auf dich gewartet hat, nur wird in deinem Fall, nicht einmal Jemand auf dich spucken...... |
Zitat:
|
Zitat:
|
gizemli dilber ot rumuzluma
Bir şiir yazmak...sana dair...
Şarkılardan solgun tablolar çizer gibi Bir şiir yazmak ...ve içinde seni seviyorum diyebilmek... Bir şiir yazmak...nasıl da zor anlatamam Yüzünü sulara gömüp göğsünün dayanma sınırında Kafanı kaldırıp son anınmış gibi nefes almak Bir tek mermi sürüp şarjöre çevirmek soğuk topunu Dayayıp şakağına seyretmek film karelerini Bir şiir yazmak...sana dair Nasıl da zor anlatamam... Geceleri uyuyamamak kapanmak odalara hafta sonları Melankoli şarkılar dinlemek ,ağlamak usulca,sessizce Akşamları bağlamak birbirine ,tüllenmek gece yarısı Ellerin alnında kapamak gözlerini yolculuklara çıkmak Dolaşmak aynı sokakları defalarca bir daire içinde Alışmak her sonbahar kuşların uzaklara gidişine Bir yaprak olmak..en sert rüzgarlara dayanmak gibi Bir şiir yazmak...sana dair Nasıl da zor anlatamam... Yalnızlığı sevmek...telefonların fişini çekmek Arada sırada arayıp dostları ,özür dilemek gibi Gelemiyorum çünkü yokum olamadığım yerlerde demek Alışmak birilerinin gitmesine ,bir başına kalmak iskelelerde Acıyı sevmek...her defasında kanatmak yüreğini derinden Islanmak...bardaktan boşanırcasına yağarken yağmur Aldanmak nisan güneşine...parkasız ceketsiz gömleksiz Beklemek rıhtımın en ucunda dalgaların yükselmesini Bir martının kanadına misafir olmak akşam sofrasında Bir köpük olmak kıyıda...en azgın dalgada sönmemek gibi Bir şiir yazmak...sana dair Nasıl da zor anlatamam... Çiçekleri gazete sayfalarında aramak ...kuponlar biriktirmek Ardı sıra bakmak bir vapurun içini çekmek Yaslanıp ahşap binaların dış kapılarına yüreğini tıklamak, Beklemek kesilmeyen bir suyun başını ...berraklaşmak Özlemek gibi...istanbulu haydarpaşayı eminönünü Kanatlanmak yedikuleden havalanmak hazerfan çelebi gibi Uçmak...kanatsız lekesiz...görmeden galatayı Bir şiir yazmak...sana dair... Nasıl da zor anlatamam... Bir şiir yazmak...ve içinde seni seviyorum diyebilmek... Şarkılardan solgun tablolar çizer gibi Bir şiir yazmak ...sana dair...nasıl da zor anlatamam... |
Da hier nichts gelöscht wird, kann ich ja auch eine Runde fluchen. Serhat ist ein Vollidiot! Er hat einen gehörigen Dachschaden.
|
Zitat:
|
Siir okumayi cok seviyorum ama kendim yazamiyorum. Denemeleriniz cok hos olmus.
Prosa yazmayi seviyorum ben cünkü bir kurali olmadigi icin kendimi daha özgür hissediyorum. :) |
Zitat:
Siirlere gelince! Duygularin sevda süzgecinden damla damla kagida süzülmesidir siirler. Okumasini da severim yazmasini da.. Bahar olur asar cosar dereler Tazelenir gönüldeki yareler Dökülüyor gene dilden siirler Bir cümle de sana yazsam ne olur? Ilan-i sevdami yazdim daga taslara Seherde anlattim ucan kuslara Girer oldum hayallere düslere O yarin pesinden gitsem ne olur?.... |
Schreibst zwar in einer sehr altmodischen Sprache aber sich damit zu beschäftigen ist auch schonmal gut.:) Man kann sich ja weiter entwickeln...
Aslinda herkes Siir yazmamali diye düsünüyorum.. |
Zitat:
Örnegin Serdar Ortac Yazdigim mesajlarimi Okumadan atacakmis vesaire. Bu misralar internetten sonra gelen bir bir cagda da severek okunur mu, o konuda süphem var? Bilmem anlatabiliyormuyum? Mal von allem abgesehen, ich habe noch ganz andere Gedichte auf Lager :) Ein andermal, wenn es angebracht ist, könnte welche mal hier posten Doch was ist mit deiner Prosa-Texten? ;) |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:29 Uhr. |